PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Za vodosnabdevanje i izgradnju kanalizacione mreže na jugu Srbije 25 miliona evra

05.04.2012. | Tanjug

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić i direktor kancelarije Nemačke razvojne banke (KfW) u Srbiji Jirgen Velshof potpisali su Ugovor o finansiranju rešavanja problema vodosnabdevanja i kanalizacije u šest gradova na jugu Srbije vredan 25 miliona evra.

Potpisivanje ugovora omogućava početak realizacije druge faze programa "Vodosnabdevanje i kanalizacije u opštinama srednje veličine u Srbiji," predviđene za jun 2012. godine, kojom su obuhvaćeni Leskovac, Vranje, Pirot, Aleksinac, Jagodina i Trstenik.

Nakon potpisivanja ugovora Ćirić je istakao da je novac obezbeđen i da je 17,5 miliona evra povoljan kredit, a 7,5 miliona evra donacija vlade i da se brzo mogu očekivati novi sistemi vodosnabdevanja u svim gradovima.

On je rekao da je potpisivanjem ugovora zaokružen program vredan 90 miliona evra, a da su u pripremi Programi tri i četiri koji će se odnositi na osam opština za vodosnabdevanje i tri opštine za kanalizaciju.

Ćirić je zahvalio nemačkoj vladi na podršci, istakavši da je od 2001. godine ukupan iznos nemačke pomoći Srbiji 1,2 milijardi evra.

Ugovore su u ime opština potpisati gradonačelnici i direktori komunalnih preduzeća za vodovod i kanalizaciju.

Otpravnik poslova nemačke ambasade u Beogradu Hans Urlih Sudbek rekao je da je današnje potpisivanje ugovora nova etapa u realizaciji zajedničkog programa vodosnabdevanja u Srbiji i da će Nemačka i dalje ostati pouzdan partner.

On je rekao da je do sada Nemačka obezbedila 111 miliona evra za projekte vodosnabdevanja i 31 miliona evra za projekte otpadnih voda.

Direktor KfW banke Jirgen Velshofb izarazio je očekivanje da će već od jeseni radovi biti u punom jeku.

Nemačka razvojna banka (KfW) je, zajedno sa Nacionalnim investicionim planom u okviru Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, još 2001. počela sa sprovođenjem tog programa, koji je prvobitno obuhvatao samo četiri velika grada - Beograd, Niš, Novi Sad i Kragujevac.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

JAF
JAF
NOVA PAZOVA-STARA PAZOVA
www.jaf.rs

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bobby 20.03.2023.
Meni su roditelji radili u BIGZ-u, znam da ...
Masa 19.03.2023.
Ma bravo premasili ste sami sebe. Pa gde su...
Ma nemoj 18.03.2023.
Tu nema niko ko je pošteno zaradio pare, i ...
Mima 17.03.2023.
Ne treba da se bune jer ako su starosedeoci...
Rodoljub 17.03.2023.
Ok. je da se stave ozbiljne primedbe na kva...

;