IZOLACIJA-468X60-BANNER

Kompanija "Ikea" otvoriće prvu robnu kuću u Beogradu krajem 2013. godine

30.03.2012. | E-kapija

Švedska kompanija "Ikea" otvoriće prvu robnu kuću u Beogradu krajem 2013. godine, a posle toga će početi izgradnju još jednog takvog objekta u Beogradu, kao i robnih kuća u Novom Sadu, Nišu i centralnoj Srbiji, saznaje "eKapija" u kompaniji "Ikea".

- Planovi investiranja u pet robnih kuća "Ikea" u Srbiji ostaju nepromenjeni. Kao što smo tokom posete glavnog izvršnog direktora "Ikea" grupe Mikaela Olsona obavestili javnost i potvrdili u razgovorima sa predsednikom Borisom Tadićem i gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom, planirano je otvaranje dve robne kuće "Ikea" u Beogradu i po jedna u Novom Sadu, Nišu i centralnoj Srbiji. Sa gradskim i državnim vlastima imamo dobru saradnju i od njih smo dobili uverenje da će sve administrativne procedure biti završene efikasno kako bismo gradnju prve robne kuće "Ikea" u Beogradu započeli od jeseni ove godine – rekla je u razgovoru za "eKapiju" Milena Vujičić, PR mendžer kompanije "Ikea" za Srbiju.

Vujičić je napomenula da se odlaže samo projekat tržnog centra za 2015. godinu, kako bi kompanija ubrzala otvarnje prve robne kuće "Ikea" u Beogradu.

Naša sagovornica je navela da se otvaranje prve robne kuće u Zagrebu očekuje, takođe, krajem 2013. godine, nakon čega je planirano otvaranje još dve robne kuće u Splitu i Rijeci.

- U svakoj od robnih kuća biće zaposleno oko 400 ljudi. Osim toga, indirektno će biti otvoreno veliki broj radnih mesta preko naših kooperanata, u toku procesa izgradnje robnih kuća. U obe zemlje osim otvaranja robnih kuća, cilj nam je i proširivanje saradnje sa domaćim dobavljačima, postojećim i novim. Podsećamo da sa "Simpom" iz Srbije i "Tvinom" iz Hrvatske "Ikea" uspešno sarađuje već više od 30 godina – napominje Milena Vujičić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;