Kompanija "Ikea" otvoriće prvu robnu kuću u Beogradu krajem 2013. godine

30.03.2012. | E-kapija

Švedska kompanija "Ikea" otvoriće prvu robnu kuću u Beogradu krajem 2013. godine, a posle toga će početi izgradnju još jednog takvog objekta u Beogradu, kao i robnih kuća u Novom Sadu, Nišu i centralnoj Srbiji, saznaje "eKapija" u kompaniji "Ikea".

- Planovi investiranja u pet robnih kuća "Ikea" u Srbiji ostaju nepromenjeni. Kao što smo tokom posete glavnog izvršnog direktora "Ikea" grupe Mikaela Olsona obavestili javnost i potvrdili u razgovorima sa predsednikom Borisom Tadićem i gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom, planirano je otvaranje dve robne kuće "Ikea" u Beogradu i po jedna u Novom Sadu, Nišu i centralnoj Srbiji. Sa gradskim i državnim vlastima imamo dobru saradnju i od njih smo dobili uverenje da će sve administrativne procedure biti završene efikasno kako bismo gradnju prve robne kuće "Ikea" u Beogradu započeli od jeseni ove godine – rekla je u razgovoru za "eKapiju" Milena Vujičić, PR mendžer kompanije "Ikea" za Srbiju.

Vujičić je napomenula da se odlaže samo projekat tržnog centra za 2015. godinu, kako bi kompanija ubrzala otvarnje prve robne kuće "Ikea" u Beogradu.

Naša sagovornica je navela da se otvaranje prve robne kuće u Zagrebu očekuje, takođe, krajem 2013. godine, nakon čega je planirano otvaranje još dve robne kuće u Splitu i Rijeci.

- U svakoj od robnih kuća biće zaposleno oko 400 ljudi. Osim toga, indirektno će biti otvoreno veliki broj radnih mesta preko naših kooperanata, u toku procesa izgradnje robnih kuća. U obe zemlje osim otvaranja robnih kuća, cilj nam je i proširivanje saradnje sa domaćim dobavljačima, postojećim i novim. Podsećamo da sa "Simpom" iz Srbije i "Tvinom" iz Hrvatske "Ikea" uspešno sarađuje već više od 30 godina – napominje Milena Vujičić.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Suza 06.05.2021.
Kako se odrzavaju betonske kade?
Biljana 05.05.2021.
U mnogim zgradama u bg place se grejanje in...
Marko 05.05.2021.
Sve piše, osim kako i gde da se prijavimo.....
Vesna 04.05.2021.
Kako mogu da se prijavim za tu subvenciju k...
Ozrenka 03.05.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije na ...