"Victoria Group" dobila 10 miliona evra od EBRD

13.03.2012. | E-kapija

Evropska banka za obnovu i razvoj objavila je juče da je poljoprivrednoj kompaniji iz Srbije "Victoria Group" dala kredit od 10 miliona evra za instalaciju dva kotla na biomasu u pogonima za mlevenje uljarica.

EBRD kaže da tom kreditnom linijom vodećoj poljoprivrednoj kompaniji u Srbiji nastavlja da promoviše rešenja za projekte energetske održivosti u poljoprivrednom sektoru.

Precizira se da će novi bojleri na biomasu biti u peduzeću za proizvodnju soje "Sojaprotein" i proizvođaču jestivog ulja "Victoria oil".

Procenjuje se da će taj projekat pomoći "Victoria" grupi da smanji potrošnju fosilnih goriva za 20.000 tona godišnje, što će rezultirati značajnom uštedom od 5,8 miliona evra, navodi EBRD.

Novi kotlovi će pomoći da se smanji emisija ugljen-dioksida te kompanije za, po sadašnjoj proceni, 58.000 tona godišnje.

Korišćenje poljoprivrednog otpada i nus-proizvoda za proizvodnju toplote i električne energije može da obezbedi dugoročnu održivu korist kompaniji i okolini.

Kredit "Victoria" grupi će biti četvrti iz EBRD Okvira za finansiranje održivih projekata u poljoprivredi (EBRD's Agribusiness Sustainable Investment Facility - ASIF), pokrenutog početkom 2011. Program ima vrednost 50 miliona evra.

Od početka poslovanja u Srbiji, EBRD je plasirala oko 3 milijarde evra u razne sektore sa ukupnom vrednošću od preko 6 milijardi evra.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Denis 14.02.2020.
Molim vas za informaciju koja je cena izola...
Dejan 11.02.2020.
De se moze kupiti alat i materijali za ovaj...
Molan 08.02.2020.
cena vakum lifta ,izvodjac u Srbiji. Sprat...
Bojan Djordjevic 08.02.2020.
Interesuje me cena kljuc u ruke "kuca od st...
Lena 07.02.2020.
... neka dodju da svicarcima izgrade drugu ...