Uskoro završetak sportske hale u Padinskoj skeli

02.02.2012. | Blic

Više od 15.000 stanovnika Padinske skele će za najviše mesec dana dobiti sportsku halu sa tri sale i tribinom za 600 gledalaca. U ovom zdanju treniraće sportisti i rekreativci, ali će i družiti mladi.

Slika - Hala u Padinskoj skeli

- Gradnja hale je počela još 2004. godine, ali tada gotovo ništa nije urađeno. Praktično smo počeli sve ispočetka pre godinu dana i tri meseca i sada nam je ostalo samo da nabavimo naftu da bismo zagrejali halu i pustili je u rad - kaže Stojan Nikolić, član opštinskog veća Palilule.

Hala od 2.800 kvadrata ima dva sprata i tri odvojene celine za vežbanje.

- Pored velike sale, gde će moći da se trenira košarka, rukomet, odbojka i mali fudbal, imamo i dve manje sale u kojima su predviđene teretana, ali i kulturno-umetnička društva, folklor i škole borilačkih sportova. U hali postoji pet svlačionica, 23 tuševa i toaleti za sportiste, sudije, gledaoce, a prilagođeni su i za osobe sa invaliditetom - priča Nikolić, i dodaje da je hala opremljena najsavremenijim instalacijama.

On kaže i da je u planu da ispred ulaza bude podignuto tri kioska, koje će dati u zakup da bi izdržavali halu.

- Takođe, uskoro ćemo Ministarstvu za ekologiju predati kandidaturu da hala bude na solarnu energiju, jer je procena da bismo tako uštedeli u potpunosti za toplu vodu - kaže Nikolić, i ističe da je gradnja ovakvog objekta koštala 130 miliona dinara.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?