IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Srbija i Slovenija zajednički grade u Istočnoj Evropi

26.01.2012. | Beta

U Beogradu je juče osnovan Međunarodni konzorcijum za građevinarastvo "Feniks" u kojem je oko 40 srpskih i slovenačkih građevinskih firmi.

Članice "Feniksa", kako su saopštili osnivači konzorcijuma, zapošljavaju oko 30.000 radnika i imaju godišnji obrt veći do 4 milijarde evra.

Dogovoreno je da udruženi građevinari nastupaju na globalnom tržištu, a posebno na trećim tržištima kao što su istočna Evropa, Severna Afrika, Bliski i Srednji istok.

- Međunarodni konzorcijuna za građevinarstvo "Feniks" omogućiće domaćim firmama iz oblasti gradnje bolje pozicioniranje na tržištu, priliku za učešće u internacionalnim projektima i zajedničku saradnju sa firmama iz regiona - istaknuto je u saopštenju.

Inicijativa za osnivanje "Feniks"-a pokrenuta je prošle godine na "Samitu 100 biznis lidera" u Aranđelovcu, a danas je dogovoreno da kopredsedavajući tog konzorcijuma budu predstavnici slovenačke firme "Hidia" i srpskog "PSP-Farmana", Iztok Seljak i Branislav Grujić.

Konzorcijum je, kako je saopšteno, otvoren i za druge građevinske firme.

Privredna komora Srbije, kako je Beti rekao sekretar Odbora za građevinarstvo, Goran Rodić, nije učestovala u osnivanju "Feniks"-a.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;