Prvi reciklažni kontejneri na Vračaru

20.12.2011. | Blic

Predsednik opštine Vračar Branimir Kuzmanović, zamenik generalnog direktora JKP Gradska čistoća Vladimir Raca i koordinatorka kampanje Zeleni april udruženja građana Srbija u pokretu Marija Ristić promovisaće danas od 12 sati značaj razvrstavanja i recikliranja papira, pet i metalne ambalaže, povodom postavljanja reciklažnih kontejnera ispred zgrada u Kralja Milutina 3 i 7.

Postavljanje reciklažnih kontejnera inicirali su građani iz Ulice Kralja Milutina. Oni su želeli da doprinesu razvijanju svesti o ekonomskom i ekološkom značaju recikliranja otpada. Volonteri udruženja građana Srbija u pokretu prikupili su 600 potpisa kojima
su građani podržali ovu akciju, uključili su i preduzeća iz Ulice Kralja Milutina, organizovali su aukcije i susrete na kojima su prikupljana sredstva za kupovinu reciklažnih kontejnera.

Uz finansijsku podršku opštine Vračar nabavljeni su reciklažni kontejneri. Postavljanje reciklažnih kontejnera označava početak razvrstavanja i prikupljanja otpada koji se može reciklirati, a to su papir, plastični i metalni otpad, prvenstveno ambalaža koja se svakodnevno koristi.

Prvi reciklažni kontejneri postavljeni na inicijativu građana Vračara u Ulici Kralja Milutina promovišu potrebu korišćenja recikliranih sirovina, koncept ekološki odgovornog ponašanja i brige o životnom okruženju.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije