INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Uređenje Vojničkog trga u Vršcu

30.11.2011. | E-kapija

Preduzeće Vojvodinaput izvodi radove na uređenju centralne staze, pešačkih staza, rasvete i parking mesta na ukupno 4.000m2 na Vojničkom trgu u Vršcu. Ovo uređenje vredno je oko 20 miliona dinara, prema pisanju opštinskog sajta.

"Vojnički trg je najveće stambeno naselje u Vršcu i zato zaslužuje kompletnu rekonstrukciju. Do zime će biti urađen glavni put, promenićemo i smer ulice da bude iz pravca grada, uradiće se pešačke staze, rasveta, parking mesta, što će predstavljati prvu fazu, a na proleće će biti završeno konačno uređenje čitavog prostora, uključujući i zelene površine", izjavio je Čedomir Živković, predsednik opštine najavljujući da će na proleće početi i uređenje Kuštiljskog naselja za koje je projektna dokumentacija već završena.

"Za Guduričko naselje ćemo uraditi plan detaljne regulacije, a ukoliko je potrebno i eksproprijaciju jednog dela zemljišta da bi se i to naselje uredilo kako treba", dodaje Živković.

"Planovi da uređenje Vojničkog trga bude finansirano iz Fonda za kapitalna ulaganja su se izjalovili, ali smo preko kredita uspeli da rešimo problem radova na u ovom naselju. Sa 15 miliona od kredita i dodatnih 5 miliona za rasvetu, Vojnički trg će biti stavljen u funkciju svih građana", rekao je Mirko Dobrosavljević, zamenik predsednika opštine.

Milan Matijašević, ispred preduzeća Drugi oktobar, najavio je na proleće i obnavljanje određenog broja travnatih površina kao i druge aktivnosti komunalnog preduzeća u ovom naselju. "Pored povećanja broja parking mesta obezbedićemo i veći broj mesta za kontejnere kako bi iznošenje smeća bilo pojednostavljeno", rekao je.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


LEDVANCE2020-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;