Izgradnja vododvoda u prijepoljskom PZ Kolovrat

18.10.2011. | E-kapija

Ovih dana bi trebalo da počne izgradnja vodovoda u Prijepolju, u naselju Kolovrat. Predviđeno je da taj vodovod poveže 31 privrednog subjekta na vodovodnu mrežu. Radove će izvoditi preduzeće Jedinstvo iz Užica.

Ova izgradnja je deo projekta PZ Kolovrat, koji 22 meseca partnerski sprovode opština Prijepolje, JKP Lim iz Prijepolja i Regionalna razvojna agencija Zlatibor (RRAZ). Projekat treba da unapredi poslovnu infrastrukturu prijepoljske opštine, a kako je za portal eKapija izjavio viši savetnik za životnu sredinu u RRAZ Miloš Radojević postavljanjem primarnog vodovoda Bjelopoljski put i izgradnjom sekundarne mreže do samih korisnika, obezbeđuje se potpuna funkcionalna opremeljenost ove poslovne lokacije sa aspekta korišćenja vode. "Na ovaj način, biće zamenjena postojeća alternativna rešenja za snabdevanje vodom koja su ugrožavala proizvodne procese postojećih privrednih subjekata i istovremeno iziskivala više troškove korišćenja ovog resursa."

Poslovna zona Kolovrat ima površinu od 60ha, od čega je uređeno svega 25ha, pa je veliki deo prostora neiskorišćen. Predviđeni projekat će se sprovoditi po fazama, pa će se uz izgradnju vodovodne mreže raditi i na ostvarivanju pune vidljivosti PZ Kolovrat na regionalnom i internacionalnom nivou.

Završetak radova očekuje se početkom 2013. godine. Sredstva za finansiranje projekta vrednog 650.000 evra obezbedila je EU koja učestvuje sa oko 470.000 evra, dok je ostatak obezbedila opština Prijepolje u saradnji sa Republičkom direkcijom za vode.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...