INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Više od sto molbi za posao elektroinženjera, mašinskih inženjera i tehnologa

27.09.2011. | Blic

Na konkurs preduzeća Kablovi u Jagodini za prijem u radni odnos "više" elektroinženjera, mašinskih inženjera i tehnologa, stiglo je više od sto molbi iz svih delova Srbije, izjavila je direktor Sektora za kadrovska pitanja ovog preduzeća, Slavica Ristić.

Konkurisali su inženjeri iz Beograda, Vojvodine, južne Srbije, iz Čačka, Kragujevca, Stare Pazove, Novog Sada, Niša, Kostolca, Smedereva, Leskovca... što govori o velikoj nezaposlenosti visokoškolovanih stručnjaka u Srbiji i nemogućnosti zaposlenja u njihovim mestima, ocenjuje Slavica Ristić. 

Na interesovanje inženjera uticalo je i to što, u prkos svim teškoćama, preduzeće Kablovi radi dobro, plate su redovne, a i status radnika je, u odnosu na privatne firme, na visokom nivou, dodaje. Ona je napomenula da se molbe i dalje primaju i objasnila da je "konkurs po datumu objavljivanja u dnevnom listu Politika završio 22. septembra, ali je kasnije objavljen u glasilu Službe zapošljavanja po kome traje do 29. septembra".

Kablovi su konkurs za prijem inženjera, raspisali posle 20 godina, a traže se elektroinženjeri smera telekomunikacije, energetika i elektronika, mašinski inženjeri i tehnolozi smera organski, neorganski i hemijsko inženjerstvo. Oni se primaju na određeno radno vreme "sa mogućnošću zasnivanja radnog odnosa na neodređeno vreme".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;