Wilo osvojio Red Dot Award 2011

21.07.2011. | E-kapija

Proizvođač pumpi i pumpne tehnike Wilo napravio je izuzetno efikasan sistem za povišenje pritiska namenjen korišćenju u sistemima sa pijaćom vodom, kao i protivpožarnim i industrijskim primenama. U Aalto-Musiktheater u Esenu, proizvod Wilo-COR-Helix EXCEL 4. jula nagrađen je sa Red Dot Award:product design 2011 nagradom u kategoriji Trade & Industry.

Žiri sačinjen od 36 vrhunskih eksperata je izabrao pobednika među 4.433 proizvoda iz više od 60 zemalja.

"Značaj vrhunskog dizajna za uspeh kompanije se ne sme potceniti", rekao je dr Peter Zec, osnivač i predsednik ovog prestižnog takmičenja. Nagrada sama po sebi ne predstavlja uspeh proizvoda Wilo-COR-Helix EXCEL, već pre svega to čini njegov dizajn koji obezbeđuje bezbedno rukovanje i pouzdanost.

"Neophodno je istaći i jednostavnost funkcionisanja pumpe i upravljačke jedinice, što je omogućeno displejem i dokazanom red button tehnologijom (tehnologija crvenog dugmeta), koja se ugrađuje u sve Wilo pumpe i pumpne sisteme. Ergonomski dizajn omogućava puštanje sistema u rad za manje od jednog minuta, što njegovo upravljanje čini izuzetno jednostavnim", navedeno je u saopštenju kompanije Wilo.

Opremljen sa dve ili četiri vertikalne pumpe Wilo-Helix EXCEL, sa visokoefikasnim EC motorima (HED – High Efficiency Drive), kako je saopšteno, novi sistem za povišenje pritiska je jedinstven u pogledu efikasnosti. Njegov motor premašuje granične vrednosti definisane najvećim nivoom energetske efikasnost - IE4. Na osnovu toga, sve buduće norme koje postavlja ErP Direktiva (počinje da važi 16. juna 2011.) već uveliko su nadmašene.

Wilo-COR-Helix EXCEL je dizajnirala kompanija Mehnert Corporate Design GmbH & Co. KG iz Berlina.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...