INFONET-468X60-BANNER

Počela izgradnja novog vrtića u Valjevu

28.04.2011. | eKapija

Valjevo će dobiti novi vrtić u mesnoj zajednici "Gradac" kod Osnovne škole "Vladika Nikolaj Velimirović". Novi savremen objekat Predškolske ustanove "Milica Nožica", koji gradi konzorcijum valjevskih građevinskih firmi "Kej", "Grading", "Komrad", "Enel", "Greda" i "M-K Elektro", biće površine 2.000 m2 i moći će da primi i do 400 mališana.

Investicija je vredna 196 miliona dinara uključujući izgradnju objekta, nabavku opreme i parterno uređenje. Sredstva su obezbeđena iz programa podrške građevinskoj industriji Srbije u uslovima ekonomske krize, a grad Valjevo je iz budžeta opredelio oko 19 miliona dinara. Rok za završetak radova je 24. oktobar.

Radove na gradilištima u Valjevu obišao je ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić sa saradnicima. On je ovom prilikom ocenio da će kroz program podrške građevinskoj industriji u Valjevu biti uposlena skoro kompletna građevinska operativa.

- Na ovaj način u prilici smo da rešimo neke elementarne probleme kao što su nedostatak dovoljnog broja vrtića, škola i drugih javnih ustanova. Ovde će za nekoliko meseci između 300 i 400 mališana trčati i igrati se u jednom izuzetno lepom, modernom objektu i u jednom od najvećih obdaništa u Srbiji. Mi ćemo se potruditi da pomognemo i dalje da svi započeti projekti koji godinama čekaju na realizaciju, budu završeni, tako će biti u Valjevu, ali i u celoj Srbiji - rekao je ministar Dulić obilazeći gradilište novog vrtića.

Dulić je ovom prilikom poželeo neimarima da završe posao na vreme i u skladu sa projektom, a roditeljima dece da podele svoju radost zbog toga što će jedan veliki problem kao što je nedostatak smeštajnih kapaciteta u vrtićima, biti rešen kroz ovaj projekat.

- Bez podrške Vlade Republike Srbije i resornog ministarstva, grad Valjevo ne bi mogao sopstvenim sredstvima da završi ovu investiciju. Zato je bilo neophodno da se novac opredeli iz fondova, ali i iz kreditnih linija, a ova je jedna od najpovoljnijih. Za grad Valjevo je iz ovog programa odobreno oko 300 miliona dinara za nekoliko investicija - rekao je gradonačelnik Zoran Jakovljević ovom prilikom.

Ovom prilikom ministar Dulić obišao je i gradilište novog objekta Osnovne škole "Milovan Glišić" u Brđanima i Valjevsku bolnicu gde su u toku radovi na dogradnji i rekonstrukciji Urgentnog odeljenja, koji se takođe finansiraju iz programa podrške građevinskoj industriji Srbije. Direktor Zdravstvenog centra prim. dr Ilija Tripković upoznao je ministra i sa mogućnošću korišćenja termalnih izvora vode koji se nalaze u krugu bolnice.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;