INFONET-468X60-BANNER

Počela izgradnja novog vrtića u Valjevu

28.04.2011. | eKapija

Valjevo će dobiti novi vrtić u mesnoj zajednici "Gradac" kod Osnovne škole "Vladika Nikolaj Velimirović". Novi savremen objekat Predškolske ustanove "Milica Nožica", koji gradi konzorcijum valjevskih građevinskih firmi "Kej", "Grading", "Komrad", "Enel", "Greda" i "M-K Elektro", biće površine 2.000 m2 i moći će da primi i do 400 mališana.

Investicija je vredna 196 miliona dinara uključujući izgradnju objekta, nabavku opreme i parterno uređenje. Sredstva su obezbeđena iz programa podrške građevinskoj industriji Srbije u uslovima ekonomske krize, a grad Valjevo je iz budžeta opredelio oko 19 miliona dinara. Rok za završetak radova je 24. oktobar.

Radove na gradilištima u Valjevu obišao je ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić sa saradnicima. On je ovom prilikom ocenio da će kroz program podrške građevinskoj industriji u Valjevu biti uposlena skoro kompletna građevinska operativa.

- Na ovaj način u prilici smo da rešimo neke elementarne probleme kao što su nedostatak dovoljnog broja vrtića, škola i drugih javnih ustanova. Ovde će za nekoliko meseci između 300 i 400 mališana trčati i igrati se u jednom izuzetno lepom, modernom objektu i u jednom od najvećih obdaništa u Srbiji. Mi ćemo se potruditi da pomognemo i dalje da svi započeti projekti koji godinama čekaju na realizaciju, budu završeni, tako će biti u Valjevu, ali i u celoj Srbiji - rekao je ministar Dulić obilazeći gradilište novog vrtića.

Dulić je ovom prilikom poželeo neimarima da završe posao na vreme i u skladu sa projektom, a roditeljima dece da podele svoju radost zbog toga što će jedan veliki problem kao što je nedostatak smeštajnih kapaciteta u vrtićima, biti rešen kroz ovaj projekat.

- Bez podrške Vlade Republike Srbije i resornog ministarstva, grad Valjevo ne bi mogao sopstvenim sredstvima da završi ovu investiciju. Zato je bilo neophodno da se novac opredeli iz fondova, ali i iz kreditnih linija, a ova je jedna od najpovoljnijih. Za grad Valjevo je iz ovog programa odobreno oko 300 miliona dinara za nekoliko investicija - rekao je gradonačelnik Zoran Jakovljević ovom prilikom.

Ovom prilikom ministar Dulić obišao je i gradilište novog objekta Osnovne škole "Milovan Glišić" u Brđanima i Valjevsku bolnicu gde su u toku radovi na dogradnji i rekonstrukciji Urgentnog odeljenja, koji se takođe finansiraju iz programa podrške građevinskoj industriji Srbije. Direktor Zdravstvenog centra prim. dr Ilija Tripković upoznao je ministra i sa mogućnošću korišćenja termalnih izvora vode koji se nalaze u krugu bolnice.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;