INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

O srpskoj deonici "Južnog toka" brine domaća firma

21.03.2011. | Politika

"Južni tok Srbija”, zajedničko preduzeće "Gazproma" i domaćeg "Srbijagasa", osnovano i registrovano u Švajcarskoj, trebalo bi da dobije i svoju ćerku firmu u Beogradu.

Nova ćerka firma bi direktno bila uključena u radove na terenu, dakle, u samu gradnju gasovoda koji prelazi preko teritorije Srbije, kao i dobijanje licenci za rad, a biće 100 odsto srpska.

Na pitanje da li bi to mogla biti jedna od tema razgovora u predstojećem susretu predsednika Srbije Borisa Tadića i premijera Rusije Vladimira Putina i da li će doći do potpisivanja dokumenta o osnivanju ćerke firme, isti izvor smatra da će se o tome verovatno razgovarati kako bi se još jednom potvrdilo da nema dileme da će se gasovod "Južni tok" graditi.

Da bi firma mogla da radi u Srbiji mora da bude osnovana po srpskom zakonodavstvu, što nije slučaj sa zajedničkim preduzećem koje je osnovano i registrovano u Švajcarskoj. "Južni tok Srbija" sa sedištem u Švajcarskoj radi po kontinentalnom pravu.

Ostaje samo da se vidi da li će ćerka firma odmah biti osnovana ili će se do početka gradnje gasovoda "Južni tok" posao raditi preko "Srbijagasa" pa potom sve preneti na ćerku firme, objašnjava ovaj izvor.

Inače je planirano je da se izgradnja gasovoda kroz Srbiju obavlja kroz projektno finansiranje i kreditno zaduženje zajedničkog preduzeća "Srbijagasa" i "Gasproma".

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;