INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Opštine Bečej i Novi Bečej planiraju zajedničku izgradnju regionalnog vodovoda

28.02.2011. | eKapija

Opštine Bečej i Novi Bečej planiraju zajedničku izgradnju regionalnog vodovoda kao i da za taj projekat traže sredstva od evropskih pretpristupnih fondova.

Dva gradića, na levoj i desnoj obali reke Tise nameravaju da sa zajedničkim projektom konkurišu za sredstva za izgradnju regionalnog vodovoda, što je velika finasijska investicija, rečeno je u Informativnoj službi novobečejske opštine.

Dok u Bečeju postoji fabrika za preradu vode, dotle Novobečejci, poput stanovnika celog Banata, koriste, nekvalitetnu pijaću vodu, koja je već šest godina zabranjena za upotrebu u Zrenjaninu i više banatskih sela.

U republičkim dokumentima regionalnog snabdevanja, pre pet godina, najavljena je mogućnost izgradnje bačkog regionalnog sistema, koji bi preradom vode iz Dunava, snabdevao naselja počev od Apatina, preko Kule, Vrbasa, do Srbobrana, Bečeja i Novog Bečeja.

Uz to, u republičkim planskih dokumentima figurira i regionalni sistem gornje Tise, koji bi povezivao Suboticu, Novi Kneževac, Adu, Čoku, Kikindu i drugih naselja, sve do opštine Nova Crnja.

Šta znače planovi, najbolje su osetili stanovnici Zrenjanina, gde je proteklih decenija isprobano desetak raznih pilot-postojenja, gde su raspisivani, pa poništavani, konkursi za izgradnju fabrike vode.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;