Opštine Bečej i Novi Bečej planiraju zajedničku izgradnju regionalnog vodovoda

28.02.2011. | eKapija

Opštine Bečej i Novi Bečej planiraju zajedničku izgradnju regionalnog vodovoda kao i da za taj projekat traže sredstva od evropskih pretpristupnih fondova.

Dva gradića, na levoj i desnoj obali reke Tise nameravaju da sa zajedničkim projektom konkurišu za sredstva za izgradnju regionalnog vodovoda, što je velika finasijska investicija, rečeno je u Informativnoj službi novobečejske opštine.

Dok u Bečeju postoji fabrika za preradu vode, dotle Novobečejci, poput stanovnika celog Banata, koriste, nekvalitetnu pijaću vodu, koja je već šest godina zabranjena za upotrebu u Zrenjaninu i više banatskih sela.

U republičkim dokumentima regionalnog snabdevanja, pre pet godina, najavljena je mogućnost izgradnje bačkog regionalnog sistema, koji bi preradom vode iz Dunava, snabdevao naselja počev od Apatina, preko Kule, Vrbasa, do Srbobrana, Bečeja i Novog Bečeja.

Uz to, u republičkim planskih dokumentima figurira i regionalni sistem gornje Tise, koji bi povezivao Suboticu, Novi Kneževac, Adu, Čoku, Kikindu i drugih naselja, sve do opštine Nova Crnja.

Šta znače planovi, najbolje su osetili stanovnici Zrenjanina, gde je proteklih decenija isprobano desetak raznih pilot-postojenja, gde su raspisivani, pa poništavani, konkursi za izgradnju fabrike vode.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...