Nameštaj za Kuću fudbala platili 120.000 evra više od cene

31.01.2011. | Suzana Bojadić | Blic

Kompanija “Ktitor” zahteva raskid ugovora između Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i “Simpa” koji je nameštajem opremio Sportski centar u Staroj Pazovi. Pozivajući se na Zakon o javnim nabavkama, “Ktitor” od državnih organa traži zaštitu prava, uz obrazloženje da je FSS projekat finansirao i državnim parama, a da za kupovinu nameštaja nije raspisao javni tender.

- FSS je kupio nameštaj od “Simpa” za 520.000 evra i tako odbacio ponudu “Ktitora” koja je bila jeftinija za 120.000 evra. Platili su dakle drastično više, a Kuću fudbala su, između ostalog, gradili i sredstvima koje je doniralo Ministarstvo sporta - navode u “Ktitoru” koji su ponštenje ugovora o nabavci nameštaja tražili od FSS-a, njegovog Sportskog centra, ali i od Ministarstva za sport, Uprave za javne nabavke, poverenika za informacije od javnog značaja i državnog revizora.

- Da li se ovde radi o forsiranju određenog ponuđača, interesne grupe, političke stranke ili pojedinca, ostavljamo Upravi za javne nabavke da utvrdi - navodi se u zahtevu kompanije “Ktitor” u koji je “Blic” imao uvid.

Andrija Radulović, direktor “Ktitora”, navodi i da poslove na Sportskom centru ne ugovara FSS.

- FSS je osnovao preduzeće Sportski centar koji može da služi kao paravan. Praktično, za bilo koji kiks ne bi odgovarao FSS nego odgovorno lice u Sportskom centru - kaže Radulović i dodaje da je FSS organizacija od javnog i džavnog značaja, i da bi njihovi poslovi, odnosno ugovori koje zaključuju morali da budu transparentniji.

- Za sve ponuđače trebalo bi da važe isti uslovi. Ovako se stiče utisak da je ta organizacija van domašaja državnih organa, a poslovi koji se zaključuju pod velom tajni, van domašaja su konkurenata i javnosti - kaže Radulović.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Aleksandra 16.05.2021.
Gde mogu i kada da se prijavim za zamenu st...
Boki 16.05.2021.
Kako se i gde prijaviti?
Vesna 12.05.2021.
Kako se prijavljuje na subvenciju za zamenu...
Jovana 12.05.2021.
Gde mogu da se prijavim za promenu stolarij...
Miomir Mijić 10.05.2021.
Neki od tih čuvenih svetskih arhitekata su ...