INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Nameštaj za Kuću fudbala platili 120.000 evra više od cene

31.01.2011. | Suzana Bojadić | Blic

Kompanija “Ktitor” zahteva raskid ugovora između Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i “Simpa” koji je nameštajem opremio Sportski centar u Staroj Pazovi. Pozivajući se na Zakon o javnim nabavkama, “Ktitor” od državnih organa traži zaštitu prava, uz obrazloženje da je FSS projekat finansirao i državnim parama, a da za kupovinu nameštaja nije raspisao javni tender.

- FSS je kupio nameštaj od “Simpa” za 520.000 evra i tako odbacio ponudu “Ktitora” koja je bila jeftinija za 120.000 evra. Platili su dakle drastično više, a Kuću fudbala su, između ostalog, gradili i sredstvima koje je doniralo Ministarstvo sporta - navode u “Ktitoru” koji su ponštenje ugovora o nabavci nameštaja tražili od FSS-a, njegovog Sportskog centra, ali i od Ministarstva za sport, Uprave za javne nabavke, poverenika za informacije od javnog značaja i državnog revizora.

- Da li se ovde radi o forsiranju određenog ponuđača, interesne grupe, političke stranke ili pojedinca, ostavljamo Upravi za javne nabavke da utvrdi - navodi se u zahtevu kompanije “Ktitor” u koji je “Blic” imao uvid.

Andrija Radulović, direktor “Ktitora”, navodi i da poslove na Sportskom centru ne ugovara FSS.

- FSS je osnovao preduzeće Sportski centar koji može da služi kao paravan. Praktično, za bilo koji kiks ne bi odgovarao FSS nego odgovorno lice u Sportskom centru - kaže Radulović i dodaje da je FSS organizacija od javnog i džavnog značaja, i da bi njihovi poslovi, odnosno ugovori koje zaključuju morali da budu transparentniji.

- Za sve ponuđače trebalo bi da važe isti uslovi. Ovako se stiče utisak da je ta organizacija van domašaja državnih organa, a poslovi koji se zaključuju pod velom tajni, van domašaja su konkurenata i javnosti - kaže Radulović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;