INFONET-468X60-BANNER

Preko 150.000 posetilaca na upravo završenom Sajmu građevinarstva u Kini

26.11.2010. | KHL

Četvorodnevni sajam građevinarstva u Kini - Bauma China, koji je završen danas, okupio je rekordan broj posetilaca - preko 150.000, što je čak za 33% više nego na prošloj izložbi održanoj 2008. godine. Ovogodišnji sajam u Kini trajao je od 23. do 26. novembra. Posetioci su došli iz preko 165 zemalja, a najviše ih je bilo (ne računajući zemlju domaćina), iz Koreje, Indije, Japana, Rusije, Malezije, Brazila, Singapura, Tajlanda, Indonezije i Australije (tim redom).

- Ogroman porast posećenosti, kao i odličan odziv izlagača, očigledan su znak da je ovaj sajam postao vodeći događaj u građevinarstvu za Kinu i azijsko-pacifičke zemlje - kaže Eugen Egetenmeir, direktor uprave organizatora, kompanije Messe München.

- Ovo je kompletan uspeh - kaže Zhou Weidong, podpredsednik Kineskog saveta za promociju međunarodne trgovine - CCPIT-MSC (China Council for the Promotion of International Trade - Machinery Sub-Council).

Sajt KHL ističe da se na sajmu mogao osetiti poslovni optimizam, naročito zato što se održava u zemlji sa kontinuiranim rastom građevinskog sektora, ali i cele provrede. Zhang Xiuwen, predsedavajući kompanije Shantui, jednog od najbrže rastućih kineskih proizvođača građevinske mehanizacije, rekao je za KHL da se očekuje nastavak stabilnog rasta i u periodu od narednih pet do deset godina:

- Država je stabilna, a vladino opredeljenje za infrastrukturne investicije je zacrtano. Zato je i tržište građevinskih mašina veoma jako.

Shantui je na sajmu bio samo jedan od mnogih kineskih proizvođača za građevinski sektor koji će povećati proizvodnju u narednom periodu. U njegovom slučaju, proizvodnja buldozera će skočiti za 50% u narednih godinu dana - sa sadašnjih 10.000 godišnje na 15.000 i to već u toku 2011. godine. Kada se ovome doda da je kompanija u 2010. godini povećala obrt za 80%, a da će sledeće godine po rečima Zhang-a biti i veći, onda je jasno kojim putem će ići i cela kineska privreda.

Sajam je bio prilika i da se promoviše kineski izvoz, pre svega na tržišta u razvoju, kao što su azijsko, blisko-istočno i tržište Južne Amerike.

Kenny He, podpredsednik kompanije Zoomlion koja proizvodi kamione za građevinarstvo, ali i kranove i fabrike za proizvodnju betona, kaže da je ovaj sajam bio najznačajnija prilika za globalnu promociju kompanije ali i za upoznavanje sa najsvežijim informacijama iz građevinske industrije.

- Mi ne gledamo Bauma China sajam samo kao mesto za prodaju, već prvenstveno kao mesto da se sretnemo sa sadašnjim kupcima i stvorimo nove kontakte sa potencijalnim klijentima iz Indije, Južne Azije, Južne Amerike i Afrike.

Bauma China 2010 u brojkama:

  • 1858 izlagača*
  • preko 150.000 posetilaca

*Od ukupno 1858 izlagača, 1124 bili su proizvođači iz Kine. Najviše inostranih izlagača došlo je iz Nemačke (154), Italije (107) i Sjedinjenih Američkih Država (92).

Naredni sajam Bauma China 2012 biće održan od 27. do 30. novembra 2012. godine.

Gwenne Henricks, predsedavajući u kompaniji Perkins Engines, proizvođaču dizel motora, kaže da je ovogodišnji sajam prevazišao sva očekivanja:

- Prisustvo na ovom sajmu... to je jednostavno obaveza za sve proizvođače građevisnke mehanizacije i delova koji nameravaju da se uspešno priključe kineskom građevinskom tržištu.

Linkovi:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;