INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Nema zatvaranja, niti otpuštanja u ATB "Sever" - Sledi dokapitalizacija

26.11.2010. | Dnevnik

ATB "Sever", niti će do kraja godine zatvoriti fabriku, niti će otpustiti 821 radnika, nego u istom razdoblju planira da završi dokapitalizaciju preduzeća, kako bi mogao uspešno da realizuje projekte vezane za velike motore i generatore - izjavio je generalni direktor ove firme Ernst Briner.

- Mislim da je odluka o dokapitalizaciji najbolji dokaz da vlasnik i dalje veruje u ATB "Sever" i da će ga tako stabilizovati da u budućnosti može biti uspešan. To znači da mi nismo direktno pogođeni problemima iz A-TEC-a - rekao je Ernst Briner, dodajući kako je "Sever" vodeće preduzeće u jugoistočnoj Evropi u sektoru energetike, te da i danas ima dobre odnose sa svojim partnerima.

Kada je reč o oglasu o prodaji objekata i mašina, generalni direktor ATB-a "Sever" je rekao kako je morala biti donesena odluka koji će se proizvodi, na osnovu tržišta, u budućnosti razvijati. On, međutim, nije mogao sa sigurnošću reći kakva će biti sudbina zaposlenih u tim sektorim, nego je istakao da je najbolje sačekati da se taj deo plana realizuje.

Govoreći o budućnosti on je naveo da "Sever", s obzirom na dobre reference, ima ambiciozne planove koji su vezani za već razvijenu proizvodnju elektromotora, motora za pokretanje pumpi u nuklearnim elektranama, naftnih platformi, te motora i generatora u hidroelektranama, a partnerski odnosi vezani su, osim za Srbiju, i za Rusiju, Makedoniju, Crnu Goru, te Bosnu i Hercegovinu.

U planu "Severa" je da sledeće godine izdvoji oko 700.000 evra za investicije, a kao još jednu dobru vest za ovo preduzeće, on je naveo i da se nijedna zgrada "Severa" ne nalazi pod hipotekom.

Odgovarajući na optužbe malih akcionara o lošem vođenju i poslovanju preduzeća Ernst Briner je rekao kako niko od njih nije došao niti na jednu skupštinu "Severa", te da ne razume njihove motive da u javnost iznose "neproverene podatke".

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


SAUTER-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;