INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

R290 Monobloc Therma V - nova LG toplotna pumpa podiže standarde

14.06.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija LG Electronics predstavila je najnoviju R290 monobloc Therma V toplotnu pumpu. Ovaj inovativni uređaj podjednako pouzdano zagreva ili hladi prostor, obezbeđuje toplu vodu i jedno je od energetski najefikasnijih rešenja do sada. Izuzetno snažne performanse i atraktivan dizajn ove pumpe je, uz njenu ekološku komponentu, čine idealnim uređajem za moderno domaćinstvo 21. veka.

LG

R290 monobloc Therma V toplotna pumpa (Foto: LG Electronics)

Novi R290 monobloc Therma V uređaj kompanije LG, koja je kod nas odavno prepoznata kao jedan od vodećih proizvođača toplotnih pumpi, koristi tehnologiju rashladnog fluida R290 sa redukovanim uticajem na globalno zagrevanje od svega 3 jedinice (GWP). Pomoću specijalnog kompresora, pumpa izvlači toplotu iz spoljašnjeg okruženja i tako dobija neophodnu energiju koju potom transformiše i u unutrašnjoj prostoriji obezbeđuje komforno i prijatno okruženje, bilo da je napolju letnja žega ili hladno zimsko jutro.

LG

Pumpa radi čak i kada je napolju -28°C (Foto: LG Electronics)

Pored toga što zadovoljava najstrože evropske propise energetske efikasnosti, R290 Monobloc Therma V radi u izuzetno tihom režimu (proizvodi buku od svega 49dB, za modele od 12kW). Nova LG toplotna pumpa jedna je od najtiših na HVAC tržištu, dok s druge strane ima najsnažnije performanse jer može da radi čak i kada je napolju ekstremnih -28°C, a tekuću vodu zagreje do čak 52°C.

LG

Pumpa je dostupna u 4 veličine (Foto: LG Electronics)

Uređaj se može naći u 4 različite veličine, u opsegu od 9 do 16kW, tako da je pogodan kako za ugradnje u okviru manjih, već korišćenih stambenih prostora, tako i za velike novogradnje.

Kao i gotovo svi ostali kućni aparati kompanije LG, i R290 monobloc Therma V toplotna pumpa može se povezati na ThinQ aplikaciju i kontrolisati daljinski, a tu su i brojne druge pogodne funkcije i servisi koje korisnicima daju uvid u potrošnju energije, olakšavaju instalaciju i servisiranje: LATS Therma V, LATS energy lab, LG MV i BECON.

LG

Može se povezati na ThinQ aplikaciju i kontrolisati daljinski (Foto: LG Electronics)

Pored ovako naprednih karakteristika, model LG Therma V toplotne pumpe - R290 Monobloc, posebno se izdvaja po svom futurističkom dizajnu. Tamno siva nijansa i rešetkast otvor sa karakterističnom talasastom šarom savršeno se uklapaju u najrazličitija okruženja, dajući im novi, futuristički izgled doma budućnosti.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


SAUTER-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;