"Luštica Development" gradi elitni turistički komplekst u Radovićima kod Tivta vredan 1,1 milijardu evra

22.10.2010. | Beta

Pripremni radovi za izgradnju elitnog turističkog naselja na prostoru bivše vojne kasarne na poluostrvu Luštica, kod Tivta, počeli su juče u mestu Radovići. Investitor je kompanija "Luštica Development", a njen osnivač je egipatska kompanija "Orascom", u čijem vlasništvu Vlada Crne Gore ima 10% udela.

Premijer Milo Đukanović je na svečanosti povodom početka radova rekao da će "Orascom" u projekat na Luštici uložiti 1,1 milijardu evra, a posao treba da bude završen u tri faze - u narednih 12 godina.

Đukanović je kazao da će turistički kompleks na Luštici približiti Crnu Goru viziji "visoko razvijene turističke destinacije".

- Ovo je početak nove investicione faze u Crnoj Gori - rekao je Đukanović, podsetivši da Crna Gora ni u godinama krize nije prestajala sa investicijama.

Po njegovim rijecima, o tome svedoči završetak trogodišnje rekonstrukcije grada-hotela "Sveti Stefan", zatim nedavno puštanje u rad Regionalnog vodovoda za Crnogorsko primorje, završetak prve faze projekta "Porto Montenegro" u Tivtu i skori kraj izgradnje novog puta od Risna do Žabljaka.

Turistički kompleks na Luštici, kako je danas saopšteno, biće "integrisano naselje" u kojem će, pored hotela i turističkih objekata, biti i moderne vile za stalni život, prodajni objekti, škole, objekti za sport i rekreaciju.

Kompanija "Orascom" koja je na ranijem tenderu dobila posao na Luštici, kako je nedavno najavljeno u Kairu, prilikom posete Đukanovića Egiptu, trebalo bi da privuče i druge investitore u Crnu Goru.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...