Prva faza aqua-parka u Bačkom Petrovcu biće završena u proleće 2011. godine

15.09.2010. | eKapija

Predsednik vojvođanske Vlade dr Bojan Pajtić obišao je juče lokaciju budućeg akva-parka "Vodeni svet" u opštini Bački Petrovac. Gradnja aqua-parka je do sada najveća investicija iz Republike Slovačke, a ukupna vrednost projekta iznosi 22 mil EUR.

Investitor je slovačko preduzeće "Aqua terming" koje u ovoj zemlji već ima dva ovakva centra, koji predstavljaju turistički atraktivan spoj sporta, sportske rekreacije, odmora i hotelsko-ugostiteljskih sadržaja.

- Aqua-park u Bačkom Petrovcu neće biti značaja samo zato što je to značajna i veoma vredna investicija, najveće ulaganje iz Slovačke u Vojvodini do sada, ni zbog činjenice da će posao u njemu dobiti stotinu radnika, kao i mnogobrojni ugostitelji i drugi zaposleni u pratećim delatnostima, nego zbog činjenice da ćemo izgradnjom savremenog aqua-parka na najbolji način realizovati deo sopstvenih turističkih potencijala - rekao je Pajtić.

Kako je naveo, radi se o kompleksu koji će privući brojne goste, ne samo iz naše zemlje nego pre svega iz susednih zemalja.

- Pokrajinska Vlada će takođe pomoći realizaciju projekta, najpre kroz podršku za realizaciju investicije ali i kroz program podrške u otvaranju novih radnih mesta - rekao je Pajtić.

Lokacija budućeg akva-parka nalazi se izvan samog mesta, na putu od Bačkog Petrovca ka Novom Sadu, od koga je udaljena samo 18 kilometara a prva faza izgradnje treba da bude gotova već na proleće naredne godine.

Pored olimpijskog i manjih bazena, od kojih će jedan biti sa slanom vodom, zabavnih sadržaja i drugih sadržaja, u parku površine oko 20 hektara, će biti otvoren i hotel, kao i drugi neophodni turistički i ugostiteljski objekti.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?
Nenad 13.11.2021.
Lepa vest za vlasnike vikendica na području...
Radoslav 11.11.2021.
Od Marta do Novemra 2021 nema ankete. Gde je
Tehno Konstrukt 10.11.2021.
U Srbiji, neki manji preduzimaci sto rade r...