INFONET-468X60-BANNER

Konkurs za idejno rešenje dizajna enterijera ekskluzivnog duplex stana

17.04.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija Rapid Invest d.o.o, u saradnji sa Departmanom za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, raspisala je konkurs za idejno rešenje dizajna enterijera ekskluzivnog duplex stana u poslovno-stambenom kompleksu "Novella", u Novom Sadu. Ukupan nagradni fond iznosi 650.000 RSD.

Novella

Foto: Rapid Invest

Novella Business & Residence je zamišljena kao odgovor na potrebe savremenog stanovanja uz optimalan balans poslovnog i privatnog koji je neophodan za život sa manje stresa i rasipanja dragocenog vremena.

Stan koji je predmet konkursa nalazi se na šestom i sedmom spratu i ima ukupnu površinu od 250m2 sa otvorenim staklenim portalima ka Fruškoj Gori.

Cilj konkursa

Sve dinamičniji razvoj tržišta nekretnina iznedrio je potrebu za specifičnim, nestandardnim stanovima koji će svojim rešenjima i dizajnom privući kupce koji žele jedinstven i autentičan stambeni prostor, po svemu u duhu vremena u kom živimo.

Osnovni ciljevi konkursa su okupljanje i podrška mladim arhitektama i novoosnovanim arhitektonskim biroima da pokažu svoj stručni i kreativni potencijal. Pored toga, cilj konkursa je da se dođe do najboljih idejnih rešenja u ekskluzivnom stambenom prostoru, kao i da se predloži najbolje idejno dizajnersko rešenje enterijera.

Konkursni zadatak

Učesnici imaju zadatak da urade idejno rešenje dizajna enterijera DUPLEX stana koji je trostrano orijentisan. Potencijalni imaginarni klijent je savremena višečlana porodica. Neophodne su minimalno 3 spavaće sobe, a može se predvideti i radni prostor.

Uslov konkursa jeste da predloženo idejno rešenje može biti primenjeno u praksi.

Članovi žirija

  • Dr Jelena Atanacković-Jeličić, redovna profesorka, direktorka Departmana za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu
  • MArch Anja Ivana Milić, direktorka kompanije Arhi.pro, projektanta kompleksa Novella
  • Bojan Baturan, izvršni direktor kompanije Rapid Invest

Pravila konkursa

Konkurs je otvoren, jednostepeni i anoniman. Pravo učešća imaju studenti arhitekture i mlade arhitekte, koji na kunkursu mogu učestvovati samostalno ili u timovima. Autorima pobedničkog rešenja će biti ponuđena mogućnost izrade izvođačkog projekta enterijera.

  • Konkurs je otvoren od 01. aprila do 01. juna 2024. godine.
  • Svi učesnici mogu preuzeti konkursnu dokumentaciju i postaviti dodatna pitanja do 30. aprila 2024. godine, upitom na e-mail konkurs@novella.rs.
  • Rok za dostavljanje rešenja je 01. jun 2024. godine.
  • Svi detalji o uslovima i propozicijama mogu se naći na stranici www.novella.rs/konkurs, na kojoj će biti objavljeni i rezultati konkursa do 15.06.2024. godine.

Nagrade:

  1. nagrada – 350.000 RSD i promocija na websajtu i društvenim mrežama kompleksa Novella, kao i na kanalima medijskih partnera;
  2. nagrada – 200.000 RSD i promocija na websajtu i društvenim mrežama kompleksa Novella;
  3. nagrada – 100.000 RSD i promocija na websajtu i društvenim mrežama kompleksa Novella.

Kriterijumi za ocenjivanje:

  1. Funkcionalnost - usklađenost obrasca organizacije i oblikovanja prostora;
  2. Dizajn enterijera - dizajnersko rešenje u skladu sa duhom vremena i kontekstom celine prostora/kompleksa čiji je stan deo;
  3. Inovativnost i kreativnost - rešenja koja su nova, sa autorskim rukopisom, kada je osmišljavanje prostora i dizajn enterijera u pitanju;
  4. Izbor materijala i opreme - usklađenost materijala, opreme i nameštaja visokog kvaliteta.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;