INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Gradi se novi dom za digitalne nomade na Zlatiboru

28.02.2024. | eKapija

Na Zlatiboru je u planu proširenje kapaciteta Inovacionog biznis centra (IBC), koji se trenutno nalazi u zgradi Kulturnog centra, u cilju iznalaženja rešenja za rastuće potrebe digitalnih nomada i startap zajednice.

Nova zgrada biće u blizini sadašnje lokacije IBC-a

Nova zgrada biće u blizini sadašnje lokacije IBC-a (Foto: Opština Čajetina/Tenderska dokumentacija/Screenshot)

Ovim povodom Opština Čajetina je raspisala tender za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju nove zgrade IBC-a koja će biti opremljena savremenim coworking prostorom predviđenim za oko 30 korisnika, prostirući se na 210 kvadratnih metara. Dodatno, biće dostupna konferencijska sala sa 100 mesta i dve učionice, jedna za 32, a druga za 35 korisnika, navodi portal eKapija.

IBC će imati kancelarijski prostor, učionice i konferencijsku salu

IBC će imati kancelarijski prostor, učionice i konferencijsku salu (Foto: Opština Čajetina/Tenderska dokumentacija/Screenshot)

Za 10 zaposlenih predviđen je kancelarijski prostor od 150 kvadratnih metara, a dodatnih 10 kancelarija biće na raspolaganju za iznajmljivanje na ukupno 200 kvadratnih metara. Objekat će takođe sadržati laboratorijski prostor na 100 kvadratnih metara, prostor za odmor i rekreaciju, izložbeni prostor, kafe bar, te parking prostor za 15 vozila i garažu sa 45 parking mesta.

Korisnicima će na raspolaganju biti kafe bar, prostor za rekreaciju i parking

Korisnicima će na raspolaganju biti kafe bar, prostor za rekreaciju i parking (Foto: Opština Čajetina/Tenderska dokumentacija/Screenshot)

Portal eKapija piše da se lokacija nove zgrade nalazi na katastarskoj parceli 4468/1, KO Čajetina, blizu sadašnje lokacije IBC-a. Vrednost tendera za izradu tehničke dokumentacije procenjena je na 2 miliona dinara, a rok za podnošenje ponuda ističe 7. marta.

Nova zgrada će imati laboratorijski i galerijski deo

U planu je laboratorijski i izložbeni deo (Foto: Opština Čajetina/Tenderska dokumentacija/Screenshot)

Ovim proširenjem, Zlatibor se dodatno pozicionira kao atraktivna destinacija za digitalne nomade, startape i poslovne ljude, nudeći im moderan i funkcionalan prostor za rad, učenje i razvoj.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;