INFONET-468X60-BANNER

Najavljena legalizacija i revitalizacija Terazijskog tunela

29.12.2023. | eKapija

Neophodna je revitalizacija Terazijskog tunela, jednog od najopterećenijih saobraćajnih objekata u Beogradu. Tim povodom su Putevi Beograda raspisali javnu nabavku za izradu projekta.

Terazije

Terazije (Foto: Pixabay)

Zbog nedostatka upotrebne dozvole i zastarelosti dokumentacije, Terazijski tunel zahteva legalizaciju. Projektant koji bude izabran ispitaće trenutno stanje tunela i pripremiti izveštaj sa tehničkom dokumentacijom potrebnom za njegovu revitalizaciju, prenosi eKapija.

Detaljan pregled stanja

Kako se navodi u pozivu, osnova za izradu dokumentacije će biti elaborat postojećeg stanja, koji uključuje tekstualne opise, grafičku dokumentaciju, numeričke dokaze nosivosti i upotrebljivosti, kao i foto i video materijale. Ukoliko se proceni da je stanje konstrukcije takvo da zahteva rekonstrukciju, projektant će izraditi Idejni projekat rekonstrukcije.

Projektant će imati rok od 210 dana od dana potpisivanja ugovora za završetak pružanja usluge, navodi eKapija. Procenjena vrednost nabavke iznosi 35 miliona dinara, a ponude se mogu dostaviti do 1. februara.

Značaj tunela

Terazijski tunel, projektovan od strane arhitekata Ljubomira Porfirovića i Miloslava Vidakovića, otvoren je 4. decembra 1970. godine. Dugačak oko 250 metara, tunel povezuje centar Beograda sa Brankovim mostom, Novim Beogradom i Zemunom, predstavljajući jednu od najvažnijih saobraćajnica u gradu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;