INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Beograd na vodi: Sledi gradnja na prostoru između Ložionice i Galerije

20.12.2023. | Forbes Srbija

Kompanija Beograd na vodi nastavlja sa svojim razvojnim planovima, ovoga puta fokusirajući se na prostor između Ložionice i tržnog centra Galerija. Kako navodi Forbes Srbija, prošle nedelje podnet je zahtev za dobijanje lokacijskih uslova za ovo područje.

Ložionica

Budući izgled beogradske Ložionice (Vizuelizacija: AKVS arhitektura)

Zahtev, podnet 13. decembra, odnosi se na devet parcela ukupne površine preko 1,3 hektara. Najveća od ovih parcela 1508/392 zauzima gotovo celu površinu, dok su ostale manje parcele unutar nje. Ovaj zahtev, za razliku od prethodnog za prostor Beogradske autobuske stanice, upućen je direktno Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Lokacija i planovi

Prostor između Ložionice i tržnog centra Galerija, omeđen mostom Gazela i ulicom koja vodi od Kule Beograd, već je delimično pripremljen za gradnju. Forbes Srbija navodi da su na sajtu Beograda na vodi prikazane siluete planiranih objekata, a na terenu se već nalaze objekti za radnike.

U toku je izgradnja saobraćajnice koja će prolaziti između Ložionice i ovih parcela.

Proces dobijanja dozvola

Forbes Srbija podseća da je prema Zakonu o planiranju i izgradnji dobijanje lokacijskih uslova prvi korak u procesu dobijanja svih odobrenja za gradnju. Ovi uslovi uključuju urbanističke, tehničke i druge podatke neophodne za izradu idejnog projekta, projekta za građevinsku dozvolu i projekta za izvođenje.

Nakon dobijanja građevinske dozvole, sledi prijava radova, izgradnja, priključenje na infrastrukturu, traženje upotrebne dozvole za objekat i upis prava svojine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;