IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Beograd na vodi: Sledi gradnja na prostoru između Ložionice i Galerije

20.12.2023. | Forbes Srbija

Kompanija Beograd na vodi nastavlja sa svojim razvojnim planovima, ovoga puta fokusirajući se na prostor između Ložionice i tržnog centra Galerija. Kako navodi Forbes Srbija, prošle nedelje podnet je zahtev za dobijanje lokacijskih uslova za ovo područje.

Ložionica

Budući izgled beogradske Ložionice (Vizuelizacija: AKVS arhitektura)

Zahtev, podnet 13. decembra, odnosi se na devet parcela ukupne površine preko 1,3 hektara. Najveća od ovih parcela 1508/392 zauzima gotovo celu površinu, dok su ostale manje parcele unutar nje. Ovaj zahtev, za razliku od prethodnog za prostor Beogradske autobuske stanice, upućen je direktno Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Lokacija i planovi

Prostor između Ložionice i tržnog centra Galerija, omeđen mostom Gazela i ulicom koja vodi od Kule Beograd, već je delimično pripremljen za gradnju. Forbes Srbija navodi da su na sajtu Beograda na vodi prikazane siluete planiranih objekata, a na terenu se već nalaze objekti za radnike.

U toku je izgradnja saobraćajnice koja će prolaziti između Ložionice i ovih parcela.

Proces dobijanja dozvola

Forbes Srbija podseća da je prema Zakonu o planiranju i izgradnji dobijanje lokacijskih uslova prvi korak u procesu dobijanja svih odobrenja za gradnju. Ovi uslovi uključuju urbanističke, tehničke i druge podatke neophodne za izradu idejnog projekta, projekta za građevinsku dozvolu i projekta za izvođenje.

Nakon dobijanja građevinske dozvole, sledi prijava radova, izgradnja, priključenje na infrastrukturu, traženje upotrebne dozvole za objekat i upis prava svojine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LORENCIC-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;