IZOLACIJA-468X60-BANNER

WINDOSHOW-970X250-BANNER

Prilika za studente Građevinskog fakulteta: Stručna praksa u Kini

04.12.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, u saradnji sa Studentskom konferencijom univerziteta Srbije, objavilo je konkurs namenjen studentima završne godine i master studija Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Cilj ovog konkursa je pružanje prilike za edukaciju u Kini, tačnije u provinciji Šangdong, od 9. do 14. decembra 2023. godine.

Projektovanje

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Deset odabranih studenata dobiće jedinstvenu priliku da se upoznaju sa procesom realizacije velikih infrastrukturnih projekata u Kini, stičući pritom dragocena praktična znanja u oblasti građevinarstva i infrastrukture. Ministar Goran Vesić istakao je značaj ovog programa za profesionalni razvoj studenata, naglašavajući da će svi troškovi biti pokriveni.

Vesić je takođe naglasio da će studenti koji se vrate sa prakse doneti u Srbiju nova znanja i iskustva stečena kroz rad na projektima kompanije "Šandong" u Kini. Ovo iskustvo će im, prema njegovim rečima, biti od velike koristi u daljoj profesionalnoj karijeri.

Ministar je dodao da se planiraju slični projekti i sa drugim kompanijama koje posluju u Srbiji, kako sa kineskim, tako i sa zapadnim firmama. Cilj je da se studentima, asistentima i profesorima pruži prilika da steknu uvid u velike infrastrukturne projekte širom sveta, čime se unapređuje kvalitet obrazovanja i profesionalnog razvoja u Srbiji.

Ovaj konkurs predstavlja izuzetnu priliku za studente Građevinskog fakulteta da prošire svoje horizonte i steknu neprocenjivo iskustvo u jednoj od vodećih svetskih ekonomija.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LORENCIC-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;