IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Započeta izgradnja obilaznice u Užicu: Kraj decenijskih saobraćajnih zagušenja

09.11.2023. | Novosti

Grad Užice ulazi u novu fazu razvoja sa početkom izgradnje obilaznice, projektovane da olakša saobraćajnu gužvu i poboljša kvalitet vazduha u gradu. Gradonačelnica Jelena Raković Radivojević najavila je da će ovaj projekt, vredan oko 30 miliona evra, značajno doprineti urbanom i ekonomskom razvoju regiona.

Izgradnja puta

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Gradonačelnica je navela da su radovi započeti izgradnjom kampa za radnike i pripremom terena, a gradilište je već puno aktivnosti, prenele su Novosti. Obilaznica, duga skoro pet kilometara, obuhvataće osam mostova, uključujući i novi most preko reke Đetinje koji će povezati stari magistralni put sa naseljem Sinjevac. Konstrukcija ovog mosta biće lučna i asimetrična u skladu sa uslovima terena.

Izgradnja obilaznice proglašena je projektom od nacionalnog interesa, a izgradnja će koštati 29,8 miliona EUR. Obilaznica će imati dve trake širine po 3,25m, a projektovana je za brzinu od 60km/h.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture potvrdilo je urbanistički projekat, a investitor je Javno preduzeće "Putevi Srbije". Novosti navode da je ugovor o projektovanju i izgradnji potpisan sa kineskom kompanijom "Power construction corporation of China, Limited". Izdavanje građevinske dozvole očekuje se tokom proleća, a, kako je ranije najavljeno, radovi bi trebalo da budu okončani sledeće godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Srba 02.12.2023.
Zbog čega je naziv "osmeh Vojvodine" promen...
Tanja 24.11.2023.
Čini mi se da ne bi bila loša ni kombinacij...
DARKO 06.11.2023.
Na svake 2 godine ili pred izbore ista prič...
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...

;