PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Novi auto-put Ruma-Šabac: Brza veza između Srema i Mačve

16.10.2023. | RTS

U subotu 14. oktobra svečano je otvoren auto-put Ruma-Šabac, ključna infrastrukturna investicija koja povezuje Srem i Mačvu. Ovaj auto-put predstavlja najbržu saobraćajnu vezu između Novog Sada i Beograda sa zapadnim delom Srbije i Republikom Srpskom. Deonica se sastoji od auto-puta kroz sremsku ravnicu i novog mosta preko reke Save kod Šapca.

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je ovom prilikom da se putarina neće plaćati do kraja godine, preneo je RTS. Vučić je naglasio značaj ove investicije za Šabac i celu Srbiju, ističući da je svaki novi kilometar auto-puta zajednička pobeda države i naroda.

Osim toga, predsednik je najavio otvaranje stadiona u Loznici 12. novembra, a u Zaječaru 19. novembra. Takođe je dodao da će brza pruga od Novog Sada do Subotice biti završena pre roka, omogućavajući putovanje između Beograda i Subotice za samo sat i 10 minuta, navodi RTS.

Predsednik je podsetio i da se 20. oktobra očekuje otvaranje Prokopa koje se čekalo 53 godine. Prema njegovim rečima, ovo će biti potpuno novi deo grada, biće izgrađene nove zgrade i prateća infrastruktura.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 24.11.2023.
Čini mi se da ne bi bila loša ni kombinacij...
DARKO 06.11.2023.
Na svake 2 godine ili pred izbore ista prič...
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...

;