IZOLACIJA-468X60-BANNER

Alumil kompanija proslavila dve decenije proizvodnje u Srbiji

15.09.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Alumil kompanija je 12. septembra obeležila dvadesetogodišnjicu proizvodnje u Srbiji korporativnom proslavom sa predstavnicama ambasade Grčke i Kipra, monogobrojnim klijentima i prijateljima kompanije.

Stylianos Tsoktouridis, generalni menadžer Alumil YU Industry

Stylianos Tsoktouridis, generalni menadžer Alumil YU Industry (Foto: Alumil)

Svečani događaj koji se održao u hotelu Metropol Palace je okupio oko 500 zvanica. U okviru oficijalnog dela programa obratili su se predstavnici Alumil Grupacije, kao i Alumil YU Industry kompanije.

"Fokusirajući se na našu strategiju i biznis plan, verujem da će Alumil fabrika i proizvodnja visokokvalitetnih aluminijumskih sistema i dalje rasti i razvijati se, stvarajući nova radna mesta, povećavajući izvoz, doprinoseći daljem razvoju lokalne privrede i srpske industrije," izjavio je Stylianos Tsoktouridis, generalni menadžer Alumil YU Industry.

Nakon zvaničnog dela programa, svi gosti su uživali i u svečanoj večeri uz prigodan muzički i umetničko scenski program.

Proslava uz prigodan program

Proslava uz prigodan program (Foto: Alumil)

Fabrika u Srbiji se prostire na površini od 35.000m2 i poseduje dve linije za ekstruziju kapaciteta 14.000t godišnje, linije za termoprekid i pogon za plastifikaciju.

Alumil kompanija je posvećena unapređenju proizvodnih procesa u skladu sa životnom sredinom, smanjenju zagađenja, očuvanju energije, prirodnih resursa i potrošnog materijala.

U skladu sa tom posvećenošću u proizvodnji aluminijumskih profila u Novoj Pazovi koristi se reciklirani aluminijum koji se prerađuje u Alumil industrijskoj zoni u Kilkisu, u Grčkoj. Povećanje sadržaja recikliranog materijala tokom proizvodnje aluminijumskih sistema omogućava kreiranje proizvoda sa značajno nižim ugljeničnim otiskom.

Alumil kompanija u Srbiji zapošljava preko 400 zaposlenih, a pored proizvodnih pogona ima i 6 prodajno-distrubitvnih centara i impresivni izložbeni salon u Beogradu.

Sa više od 30 godina iskustva i 3.000 zaposlenih, Alumil je jedna od najrazvijenijih kompanija na globalnom nivou sa proizvodnim linijama najmodernije tehnologije u svojih 12 fabrika u svetu. Kompanija Alumil posluje po modelu cirkularne ekonomije i svojim proizvodima od recikliranog aluminijuma kontinuirano unapređuje kvalitet života zajednice u kojoj posluje, što je u skladu sa njenom misijom održivosti.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;