INFONET-468X60-BANNER

Aerodrom Konstantin Veliki se širi: Novi terminal obećava veći komfor i više linija

11.09.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu uskoro će dobiti modernizovanu zgradu terminala. Očekuje se da će građevinski radovi biti završeni do kraja novembra, a putnicima će biti na raspolaganju već od naredne letnje sezone.

Aerodrom

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić istakao je značaj ovog projekta, posebno naglašavajući rastući broj putnika koji koriste niški aerodrom. Trenutno iz Niša saobraća 13 linija, od kojih su tri sezonske a deset redovnih.

Prema rečima ministra Vesića, aerodrom će ove godine premašiti rekord iz 2019. godine kada je imao 422.000 putnika, objavljeno je na sajtu Ministarstva.. Aerodrom je projektovan za oko 1,5 miliona putnika, što će doprineti da Niš postane sve značajnije putničko i kargo čvorište u avio saobraćaju.

Vesić je dodao da se očekuje završetak građevinskih radova do kraja novembra i da će se truditi da građani Niša i svi koji koriste ovaj aerodrom imaju priliku da koriste novu aerodromsku zgradu do letnje sezone. Takođe, planira se izgradnja novog tornja, rekonstrukcija stare zgrade ili izgradnja nove, kao i povećanje kapaciteta aerodroma.

Mihajlo Zdravković, direktor JP Aerodromi Srbije, istakao je da je ova letnja sezona na niškom aerodromu bila rekordna. U julu i avgustu bilo je više od 50.000 putnika, prvi put u istoriji ovog aerodroma. Zdravković je rekao da su najveće primedbe putnika bile na komfor i nedostatak komercijalnih sadržaja na aerodromu.

Izgradnjom nove zgrade stvoriće se bolji uslovi za putnike, veći komfor i mogućnost za komercijalne sadržaje, što će privući nove putnike i avio kompanije koje će proširiti opseg destinacija sa ovog aerodroma.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;