INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi planovi za kompleks Novosadskog sajma

29.08.2023. | eKapija

Gradska uprava za urbanizam i građevinske poslove Novog Sada predstavila je konceptualni okvir plana generalne regulacije kompleksa Novosadskog sajma. Prema ovom planu predviđena je izgradnja poslovne zgrade sa 10 spratova pored Ulice Hajduk Veljkove, zatim multifunkcionalnog objekta s osam spratova uz Bulevar Evrope, te garaže koja će imati kapacitet za 400 vozila, prenosi eKapija.

Mapa sajma

Mapa sajma (Foto: Novosadski sajam)

U planu se navodi da Novosadski sajam zauzima površinu od 22,77 hektara i da će ostati unutar svojih trenutnih granica. Zadržavaju se postojeće hale, dok će montažni objekti biti uklonjeni. Takođe, predviđene su površine za otvorene izložbe u centralnom delu kompleksa.

U delu kompleksa koji gleda prema Bulevaru Evrope, planira se izgradnja novih objekata. Multifunkcionalni objekat s osam spratova biće namenjen izložbenom prostoru, ali će se van sajamskih događanja koristiti i za sportske, komercijalne i kulturne aktivnosti.

Biće izgrađena garaža koja će moći da primi oko 400 vozila. Svi planirani objekti neće biti viši od Master centra, koji se smatra visinskom referentnom tačkom.

Prema pisanju eKapije, novi poslovni objekat planira se pored Ulice Hajduk Veljkove, na parceli u okviru koje se trenutno nalazi Hotel Sajam. Ovaj objekat će imati do 10 spratova i biće namenjen za poslovne svrhe.

Reformatorsko-evangelističko groblje će se zadržati kao nepokretno kulturno dobro. Plan je da se ovaj prostor dodatno ozeleni i uredi.

JP Urbanizam Novi Sad je odgovoran za izradu ovog plana, a javni uvid u dokument biće moguć do 12. septembra.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;