IZOLACIJA-468X60-BANNER

Gradi se obilaznica oko Zlatibora u koju država ulaže 450 miliona dinara

21.08.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, obišao je u subotu radove na izgradnji obilaznice oko Zlatibora i tom prilikom izjavio da će ona značajno ubrzati i olakšati dolazak na najposećeniju srpsku planinu, kao i da će preusmeriti veliki deo saobraćaja za sve kojima ova planina nije krajnje odredište što će doprineti i čistijem vazduhu i zaštiti životne sredine.

Izgradnja puta

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Ministar je naveo da se trenutno radi na deonici od 1,6 kilometara i istakao da će buduća obilaznica izlaziti na auto-put Požega-Kotroman. Prema njegovim rečima, Vlada Srbije je ove godine izdvojila 450 miliona dinara za radove na ovom projektu, a deo sredstava ulaže i opština Čajetina.

Dodao je da će ove godine biti rekonstruisano 15 kilometara magistrale prema Crnoj Gori, od Čajetine do Borove glave, naglasivši da je to najlošiji deo ovog puta i da će radovi početi u septembru ili oktobru, navodi se na sajtu Vlade.

Ovom prilikom Vesić je najavio da će resorno ministarstvo sa opštinama Čajetina i Priboj raditi na uspostavljanju gondole između Tornika i Pribojske banje, napomenuvši da će ovaj projekat objediniti turističku ponudu Zlatibora, Zlatara i Priboja.

Istakao je da će se graditi i brza saobraćajnica od Nove Varoši do Duge poljane, koja će biti veza tog dela zapadne Srbije sa budućim auto-putem ka Crnoj Gori.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;