INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi most preko Dunava: Povezivanje Srema i Bačke

03.08.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Do kraja 2023. godine očekuje se potpisivanje ugovora o izgradnji mosta preko Dunava koji će povezati Bačku Palanku i Neštin, dva naselja koja pripadaju istoj opštini ali su geografski odvojena Dunavom. Ovaj projekat, koji je najavljen pre deset godina, sada je dobio potvrdu od ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića.

Most

Most (Ilustracija)

Vesić je tokom posete Bačkoj Palanci izjavio da Vlada Srbije pregovara o izgradnji mosta sa jednom španskom kompanijom. "Nadam se da ćemo ove godine imati rezultat tih pregovora i da ćemo konačno moći da potpišemo ugovor, jer Bačkopalančani i žitelji Neština i Vizića predugo čekaju taj most, koji će potpuno promeniti njihov život", rekao je Vesić a prenose Novosti.

Stanovnici Neština i Vizića trenutno mogu doći do Bačke Palanke samo preko Hrvatske, prelazeći granicu kod Iloka. Ovaj most će im omogućiti direktnu vezu sa Bačkom Palankom, što će olakšati svakodnevni život, posebno za poljoprivrednike koji ne mogu da prenose svoje proizvode preko mosta između Iloka i Bačke Palanke od kada je Hrvatska ušla u EU.

Pored ovog mosta, Vesić je najavio i planove za izgradnju brze saobraćajnice koja će povezivati Bačku Palanku sa Novim Sadom. Ovaj projekat će se realizovati u saradnji sa Vladom Vojvodine koja je obezbedila sredstva za projektovanje ove saobraćajnice.

Dodatno, biće saniran lokalni put između sela Pivnice i Despotovo, dug oko 7 kilometara, koji je trenutno u veoma lošem stanju. Ova sanacija će biti urađena vanredno tokom ove godine.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;