INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izgradnja autobuske stanice na Novom Beogradu nastavlja se sledeće nedelje i biće završena za 6 meseci

07.07.2023. | Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da će sledeće nedelje biti nastavljeni radovi na izgradnji nove autobuske stanice na Novom Beogradu koji su prekinuti 2017. godine.

Autobuska stanica

Planirani izgled (Foto: Beoinfo)

Šapić očekuje da će se autobuska stanica u roku od šest meseci konačno i potpuno premestiti na Novi Beograd. Naveo je da je u proteklom periodu bilo "mnogo teških razgovora" i da je bio spreman čak i da raskine sve ugovore kako bi se počelo ispočetka.

– U međuvremenu se promenilo rukovodstvo BAS-a, koje je odlučilo da zauzme malo drugačiju politiku od dotadašnje, a uz pomoć kredita koji im je omogućila Vlada Republike Srbije, stekli su se i uslovi da se od ponedeljka radovi nastave. Grad Beograd još treba da uradi jednu manju saobraćajnicu unutar stanice, ali nismo mogli da krenemo sa tim radovima dok se ne dođe u tu fazu koja bi trebala da bude za tri do četiri meseca od danas, ako sve bude išlo predviđenom dinamikom – rekao  Šapić, a preneo Beoinfo.

Gradonačelnik planira da u septembru obiđe radove i proveri da li se odvijaju planiranom dinamikom.

– Ukoliko bude tako, očekujemo da ćemo u 2024. godinu ući sa novom autobuskom stanicom u svom punom kapacitetu. Zahvaljujući završetku obilaznice oko Beograda nova autobuska stanica dobija svoju punu svrhu, jer putnički autobusi neće više prolaziti kroz centar grada – naveo je Šapić i dodao da će izgradnjom nove autobuske stanice i izmeštanjem buvlje pijace ovaj deo Novog Beograda dobiti potpuno novi izgled.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;