IZOLACIJA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Traži se bolja pozicija za auto-put Beograd-Zrenjanin-Novi Sad

01.06.2023. | eKapija

Iako je izgradnja auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, koji je proglašen za projekat od posebnog značaja za Republiku Srbiju, najavljivana više puta, ona još nije započeta. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je početkom ove godine da će 2024. početi izgradnja, a sada je Ministarstvo građevinarstva objavilo novi tender za izmenu planske dokumentacije.

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Javnom nabavkom, čija je vrednost procenjena na 10 miliona dinara, predviđena je izmena i dopuna prostornog plana područja posebne namene koridora auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad sa idejnim rešenjem, a jedan od ciljeva novih izmena je, kako se navodi, bolje pozicioniranje trase auto-puta, navodi portal eKapija.

Izmene i dopune prostornog plana obuhvataju delove teritorija Beograda, Pančeva i Zrenjanina, kao i opština Opovo i Kovačica.

Rok za prijavu na tender je 30. jun 2023.

Popularno Vojvođansko P, prema ranije predstavljenim planskim dokumentima, trebalo bi da je put dugačak 100 kilometara, sa više saobraćajnih petlji, na teritoriji četiri grada i tri opštine, odnosno na ukupno četiri hiljade hektara, navodi eKapija.

Trasa puta već je jednom menjana, kada je petlja Ečka, na zahtev zrenjaninskih privrednika i zbog potreba Linglonga, pomerena ka budućoj fabrici guma.

Početkom 2020. sa kineskom kompanijom China Shandong International Economic and Tehnical Coorporation Group potpisan je Memorandum o razumevanju i izradi planske i tehničke dokumentacije za izgradnju auto-puta Beograd (Borča)-Zrenjanin-Novi Sad.

Kako eKapija podseća, Vesić je u februaru 2022, kao tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda, izjavio da Grad Beograd insistira da se u projekat gradnje brzog puta Beograd-Zrenjanin uključi i Zrenjaninski put.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;