INFONET-468X60-BANNER

Odabir PVC prozora u 5 koraka

12.05.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Osim odlične energetske efikasnosti i veoma dobrog odnosa cene i kvaliteta, PVC prozori se lako održavaju, izdržljivi su i imaju izvrsnu ekološku ravnotežu. Mogu se 100% reciklirati, doprinose zaštiti životne sredine i prirodnih resursa, a uz to im je životni vek duži u odnosu na prozore napravljene od drugih materijala.

PVC stolarija ima veliki uticaj na energetsku efikasnost doma

PVC stolarija ima veliki uticaj na energetsku efikasnost doma (Foto: VEKA)

Ugradnjom kvalitetnih prozora uštedećete na troškovima grejanja i hlađenja, pa prozore ne treba da birate samo po ceni, već uložite u kvalitet u skladu sa vašim mogućnostima i potrebama.

Prozori su kritična tačka svakog doma i bitan faktor u postizanju pravilne izolacije. Sada je pred vama izazov odabira prozora i pitate se odakle da počnete.

Izbor profila

PVC profili imaju brojne prednosti u odnosu na druge materijale po pitanju ekonomičnosti, toplotne i zvučne izolacije, atraktivnosti izgleda i lakoće održavanja. Izuzetno je važno da profili koje birate budu RAL klase A kvaliteta, kakve proizvodi kompanija VEKA.

Važna je i lokacija vašeg doma kako biste izabrali adekvatan sistem profila, npr. SOFTLINE 82, SOFTLINE 76, SOFTLINE 70, VEKAMOTION 82 i dr.    

Izbor stakla

Staklo je jedan od ključnih elemenata koji određuju nivo izolacije prozora. Možete ga odabrati prema broju stakala, debljini i karakteristikama koje pruža (dvoslojno, troslojno, laminirano, kaljeno, flot, niskoemisiono itd).

Konsultujte se sa proizvođačima stolarije da bi procenili koji profilski sistemi i staklo su adekvatni za određeni prostor. Obratite pažnju na spratnost, da li se stan nalazi na sunčanoj strani, da li je u mirnom ili bučnom kraju, koja vrsta grejanja se koristi u prostoru itd.

Vrsta otvaranja prozora

Ovo je još jedan važan aspekt koji utiče na  karakteristike vašeg doma. Postoji više načina otvaranja, ali se svi ne prilagođavaju podjednako svakom prostoru. Možete se odlučiti za klasične prozore, jednokrilne ili dvokrilne (okretno-nagibne), zatim klizne, harmonika i dr.

Veliki izbor boja i dezena PVC profila

Veliki izbor boja i dezena PVC profila (Foto: VEKA)

Unutar istog doma, prostorije se značajno razlikuju, a pažnja se mora obratiti na sam prostor i njegovu veličinu. Standardni, okretno-nagibni prozori, pružaju bolje performanse od kliznih, iako na tržištu već postoje klizni prozori visokih performansi, dizajnirani za velike otvore koji vode do tremova ili terasa, kao što su VEKAMOTION 82 i VEKAMOTION 82 MAX.

Izgled prozora

Svojim dizajnom i velikim mogućnostima oblikovanja, VEKA PVC prozori i vrata prilagođavaju se svakom prostoru i daju mu poseban pečat. Uz novu tehnologiju koja obezbeđuje i stil i energetsku efikasnost, dizajn prozora je ograničen samo maštom.

Boje VEKA stolarije su veoma postojane i otporne na razne vremenske uticaje. U ponudi je preko 50 boja i dezena, sa visokokvalitetnim aluminijumskim oblogama u svim RAL bojama, koje dodatno proširuju spektar boja VEKA prozora i vrata i sa fascinantnom novom završnom obradom površina VEKA SPECTRAL, koja nudi paletu od 14 modernih boja i ekskluzivan dizajn, pa prozori dobijaju potpuno novu estetsku dimenziju.

Izbor proizvođača PVC stolarije

Pravilna izrada i ugradnja prozora omogućiće im da ispune svoj pun potencijal i ostanu isti dugi niz godina. U supotnom, svaka greška može biti skupo plaćena.

Danas je dobro poznta tzv. RAL ugradnja prozora, nazvana po kvalitetu proverenom od strane RAL instituta. Ona garantuje montažu i ugradnju po striktnim i detaljnim uputstvima RAL vodiča, čime se obezbeđuje standard kvaliteta prozora i njegovo dugoročno i sigurno funkcionisanje. Pored toga što pruža dobru termoizolaciju, RAL montaža sprečava kondenzaciju, pojavu buđi i plesni oko prozora.  

Potražite proverenu firmu koja se bavi PVC stolarijom i koja nudi sigurnost - od nabavke sirovina od pouzdanih proizvođača, davanja garancije, poštovanja rokova ugradnje, odabira pouzdanih majstora, do sigurnosti u slučaju servisiranja ili reklamacije proizvoda.

Proces od izbora prozora i vrata do realizacije je relativno kratak. Partnerska mreža kompanije VEKA u Srbiji je velika, profesionalna i efikasna. Kontaktirajte proizvođače VEKA stolarije, iznesite svoje planove i želje i budite sigurni da ćete dobiti najbolje.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;