IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Moguća revizija trasa državnih puteva kroz naselja na teritoriji Beograda

18.04.2023. | eKapija

Sekretarijat za saobraćaj Grada Beograda raspisao je javnu nabavku za izradu dokumentacije sa analizom stepena ugroženosti odvijanja saobraćaja za mrežu državnih puteva kroz naselja na teritoriji grada Beograda. Procenjena vrednost nabavke je 66,7 miliona dinara.

Beograd

Beograd (Foto: Pixabay)

Navodi se da je predmet projektnog zadatka usluga "Projekat saobraćaja i saobraćajne signalizacije za mrežu državnih puteva kroz naselja na teritoriji grada Beograda", piše portal eKapija.

Zadatak javne nabavke je revizija trasa državnih puteva kroz naselja na teritoriji grada Beograda, a na osnovu rezultata revizije potrebno je dati upravljaču državnih puteva predlog novelacije Referentnog sistema trasa državnih puteva kroz naselja na teritoriji grada Beograda.

Analiza će, između ostalog obuhvatiti i reviziju položaja postojećih saobraćajnih znakova "naselje" i "završetak naselja", kao i utvrđivanje stepena ugroženosti odvijanja saobraćaja na mreži državnih puteva kroz naselja na osnovu nastalih saobraćajnih nezgoda i ocena bezbednosnih karakteristika deonica državnih puteva kroz naselja.

Potrebno je izraditi i projekat saobraćaja i saobraćajne signalizacije, sa urađenom tehničkom kontrolom, kao i formiranje baze podataka o projektovanoj saobraćajnoj signalizaciji i opreme duž trasa državnih puteva kroz naselja na teritoriji grada Beograda.

Svrha projektnog zadatka je obezbeđenje osnova za eventualnu reviziju trasa državnih puteva kroz naselja na teritoriji Grada Beograda i novelaciju Referentnog sistema mreže državnih puteva kroz naselja na teritoriji Grada Beograda shodno eventualnim promenama trasa državnih puteva kroz naselja, navodi eKapija.

Ovim će se dobiti i razgraničenje nadležnosti u održavanju državnih puteva kroz naselja na teritoriji Grada Beograda sa upravljačem državnih puteva JP Putevi Srbije, kao i postavljanje odgovarajuće saobraćajne signalizacije i opreme na odsecima državnih puteva u zonama naselja i snižavanje rizika na deonicama državnih puteva kroz naselja na teritoriji grada Beograda.

Rok za podnošenje prijava je 23. maj 2023. godine,

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...
Šef gradilišta 16.05.2023.
Srđane, verovatno si mlad statičar koji kor...

;