IZOLACIJA-468X60-BANNER

Dokle se stiglo sa izgradnjom podzemne javne garaže "Banovina" u Novom Sadu?

17.03.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Grubi radovi na podzmenoj javnoj garaži kod Skupštine AP Vojvodine okončani su krajem 2022. godine. Time je završeno sa svim zemljanim radovima i radovima na iskopu, kao i grubim građevinskim radovima koji se odnose na konstruktivni deo objekta. U ovom trenutku se izvode instalaterski radovi unutar objekta, nakon kojih će uslediti i fini zanatski, završni radovi.

Otvaranje garaže očekuje se do kraja godine

Otvaranje garaže očekuje se do kraja godine (Foto: Inobačka)

Preduzeće "Inobačka" d.o.o. kao generalni izvođač građevinskih radova angažovan od strane "Javne Garaže" d.o.o. će već u toku leta stvoriti preduslove Gradu Novom Sadu da otpočne sa radovima na planiranom parternom uređenju, a sve kako bi građani Novog Sada do kraja ove kalendarske godine mogli da koriste javnu garažu kod zgrade Banovine.

Preduzeće "Javne Garaže" d.o.o. koje finansira celokupno izvođenje i opremanje javnih garaža pokriva sve reference neophodne za realizaciju ovog projekta, jedne od 4 podzemne javne garaže koje su obuhvaćene istim koncesionim poslom zaključenim sa Gradom Novim Sadom kao investiitorom. Finansijer na ovim projektima je preduzeće "Javne garaže" d.o.o. koje su osnovale firma iz Austrije "Best in Parking" i građevinsko preduzeće "Inobačka" d.o.o.

"Best in Parking" je većinski vlasnik ovog preduzeća i renomirana je svetska firma koja je operater za brojne javne garaže u Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj, Italiji, Češkoj, Sloveniji, Bosni i Hrvatskoj.

Celokupan projektni tim angažovan na ovom projektu okuplja preko 50 stručnjaka raznih specijalnosti. Osim preduzeća "Inobačka" d.o.o, kao glavnog izvođača, u postupku izgradnje učestvuju i brojne specijalizovane firme u oblasti građevinarstva, arhitekture, geomehanike, geotehnike, hidromehanike, geodezije, saobraćaja, mašinstva, hidrotehnike, sistema protivpožarne zaštite i elektrotehnike.

Parcele i garaže ostaju u vlasništvu Grada Novog Sada, a preduzeće "Javne Garaže" plaća koncesionu naknadu Gradu. Projekat se finansira od strane preduzeća "Javne garaže", stoga Grad Novi Sad ne izdvaja sredstva iz budžeta grada za finansiranje izgradnje javnih garaža.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;