INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

U Srbiji premijerno lansiran prvi beton sa čak 50% manje CO2 - ECOPact PRIME

31.01.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija Lafarge Srbija je pored cementa vrhunskog kvaliteta na domaćem tržištu prepoznatljiva i po ponudi visokokvalitetnih betona, kako standardnih, tako i tzv. inovativnih betona, specijalizovanih za određene namene.

Lafarge je prepoznatljiv po ponudi visokokvalitetnih betona i cementa

Lafarge je prepoznatljiv po ponudi visokokvalitetnih betona i cementa (Foto: Lafarge)

Potpuno posvećena razvoju inovativnih rešenja, kompanija Lafarge BFC je razvila prvi zeleni beton u Srbiji - ECOPact beton, sa 30% umanjenim uticajem CO2 u odnosu na klasične betone.  A danas sa ponosom pokreće liniju revolucionarnog ECOPact PRIME betona koji ima čak 50% manji ugljenični otisak u odnosu na klasične betone.

Od 2021. godine, domaćem tržištu je dostupan i ECOPact beton, a linija ECOPact PRIME se prvi put u Srbiji koristi u izgradnji stambenog kompleksa Zelena Avenija u Zemunu.

ECOPact betoni su pogodni za sve armirano-betonske elemente, pokazuju uporediva ili bolja svojstva u odnosu na standardne betone, od kojih se ne razlikuju kada je u pitanju sam proces proizvodnje, isporuke i ugradnje.

Lafarge je posvećen razvoju ekoloških i inovativnih rešenja

Lafarge je posvećen razvoju ekoloških i inovativnih rešenja (Foto: Lafarge)

"Kompanija Lafarge, koja je u potpunosti posvećena razvoju ekoloških i inovativnih rešenja, je prva u Srbiji razvila zeleni beton (ECOPact), a danas sa ponosom mogu da kažem da smo otišli korak dalje i razvili ECOPact PRIME – prvi ekološki beton sa 50% smanjenim emisijama CO2.

Izuzetno smo ponosni što smo prvi u Srbiji, a među prvima i u Evropi, razvili niskougljenični beton čija primena drastično smanjuje emisiju CO2 i uticaj građevinskog sektora na ekologiju.

Svakodnevno radimo na razvoju inovativnih i ekoloških rešenja, kako bi obezbedili održivu budućnost za ljude i planetu" – istakao je Vitor Antić, menadžer za beton.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


MORAVACEM-300X250-BANNER
LAFARGE-300X250-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;