PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

U Srbiji premijerno lansiran prvi beton sa čak 50% manje CO2 - ECOPact PRIME

31.01.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija Lafarge Srbija je pored cementa vrhunskog kvaliteta na domaćem tržištu prepoznatljiva i po ponudi visokokvalitetnih betona, kako standardnih, tako i tzv. inovativnih betona, specijalizovanih za određene namene.

Lafarge je prepoznatljiv po ponudi visokokvalitetnih betona i cementa

Lafarge je prepoznatljiv po ponudi visokokvalitetnih betona i cementa (Foto: Lafarge)

Potpuno posvećena razvoju inovativnih rešenja, kompanija Lafarge BFC je razvila prvi zeleni beton u Srbiji - ECOPact beton, sa 30% umanjenim uticajem CO2 u odnosu na klasične betone.  A danas sa ponosom pokreće liniju revolucionarnog ECOPact PRIME betona koji ima čak 50% manji ugljenični otisak u odnosu na klasične betone.

Od 2021. godine, domaćem tržištu je dostupan i ECOPact beton, a linija ECOPact PRIME se prvi put u Srbiji koristi u izgradnji stambenog kompleksa Zelena Avenija u Zemunu.

ECOPact betoni su pogodni za sve armirano-betonske elemente, pokazuju uporediva ili bolja svojstva u odnosu na standardne betone, od kojih se ne razlikuju kada je u pitanju sam proces proizvodnje, isporuke i ugradnje.

Lafarge je posvećen razvoju ekoloških i inovativnih rešenja

Lafarge je posvećen razvoju ekoloških i inovativnih rešenja (Foto: Lafarge)

"Kompanija Lafarge, koja je u potpunosti posvećena razvoju ekoloških i inovativnih rešenja, je prva u Srbiji razvila zeleni beton (ECOPact), a danas sa ponosom mogu da kažem da smo otišli korak dalje i razvili ECOPact PRIME – prvi ekološki beton sa 50% smanjenim emisijama CO2.

Izuzetno smo ponosni što smo prvi u Srbiji, a među prvima i u Evropi, razvili niskougljenični beton čija primena drastično smanjuje emisiju CO2 i uticaj građevinskog sektora na ekologiju.

Svakodnevno radimo na razvoju inovativnih i ekoloških rešenja, kako bi obezbedili održivu budućnost za ljude i planetu" – istakao je Vitor Antić, menadžer za beton.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LAFARGE-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;