INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Crna Gora tek za godinu-dve nastavlja izgradnju auto-puta

17.01.2023. | RTCG

U Srbiji je završeno 70% radova na drugoj deonici auto-puta od Beograda do Podgorice, a u Crnoj Gori je urađena samo prva deonica. RTCG navodi da je za obe zemlje spajanje auto-puta prioritet, ali se u Crnoj Gori čeka izrada planske dokumentacije i pronalaženje ne malih novčanih sredstava.

Izgradnja puta

Izgradnja puta - ilustracija (Foto: Pixabay)

- Odobreno nam je šest miliona za izradu glavnog projekta. Kada sve to završimo, stvoriće se uslovi za raspisivanje tendera za nastavak izgradnje druge dionice i vjerujem da je 2024. godina odnosno početak 2025. godine optimalno vrijeme kada ćemo moći da nastavimo izgradnju, rekao je ministar kapitalnih investicija Ervin Inrahimović za RTCG.

On je naglasio da postoji veliko interesovanje investitora koji žele da grade auto-put.

- Jedna inicijativa je da se zajedno rade odjednom sve dionice, kako bi se što prije spojile sa Srbijom. Kao resorni ministar daću prednost našim evropskim partnerima, naveo je Ibrahimović.

RTCG podseća da je u Srbiji auto-put koji će spajati Beograd i južni Jadran izgrađen do Čačka, a da je do sada trebalo da bude završen i deo od Čačka do Požege. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture navelo je da je do kašnjenja došlo zbog veoma zahtevnog terena na trasi čiji veliki deo čine tuneli i mostovi.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;