PRIJAVA-468X60-BANNER

Crna Gora tek za godinu-dve nastavlja izgradnju auto-puta

17.01.2023. | RTCG

U Srbiji je završeno 70% radova na drugoj deonici auto-puta od Beograda do Podgorice, a u Crnoj Gori je urađena samo prva deonica. RTCG navodi da je za obe zemlje spajanje auto-puta prioritet, ali se u Crnoj Gori čeka izrada planske dokumentacije i pronalaženje ne malih novčanih sredstava.

Izgradnja puta

Izgradnja puta - ilustracija (Foto: Pixabay)

- Odobreno nam je šest miliona za izradu glavnog projekta. Kada sve to završimo, stvoriće se uslovi za raspisivanje tendera za nastavak izgradnje druge dionice i vjerujem da je 2024. godina odnosno početak 2025. godine optimalno vrijeme kada ćemo moći da nastavimo izgradnju, rekao je ministar kapitalnih investicija Ervin Inrahimović za RTCG.

On je naglasio da postoji veliko interesovanje investitora koji žele da grade auto-put.

- Jedna inicijativa je da se zajedno rade odjednom sve dionice, kako bi se što prije spojile sa Srbijom. Kao resorni ministar daću prednost našim evropskim partnerima, naveo je Ibrahimović.

RTCG podseća da je u Srbiji auto-put koji će spajati Beograd i južni Jadran izgrađen do Čačka, a da je do sada trebalo da bude završen i deo od Čačka do Požege. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture navelo je da je do kašnjenja došlo zbog veoma zahtevnog terena na trasi čiji veliki deo čine tuneli i mostovi.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...

;