INFONET-468X60-BANNER

Država ulaže 1,4 milijarde RSD u razvoj južne i zapadne Srbije

16.01.2023. | Tanjug

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izjavio je juče da je formirana Komisija za programe integralnog razvoja zapadne i južne Srbije, za koje je Ministarstvo budžetom opredelilo 1,4 milijarde dinara.

Izgradnja mosta

Ilustracija (Foto: Pixabay)

- Formirali smo Komisiju koju vodi moja pomoćnica Tanja Popović. Na teriroriji opštine Čačak izgradićemo stakleni vidikovac na vrhu Kablara koji će biti turistička atrakcija, a uredićemo centar Ovčar Banje. U Lučanima radimo most, a u Kraljevu pešačko-biciklistički most do srednjovekovnog grada Maglič koji se rekonstruiše. Radićemo i kopiju srednjovekovnog sela, rekao je Vesić za Tanjug.

Naveo je da su do sada završeni amfiteatar, trg i park u Ovčar banji, pristanište na jezeru Međuvršje, kao i da je urađena rekonstrukcija železničke stanice Ovčar banja i pristupne saobraćajnice ka vrhu Kablara sa dva parkinga u dužini 1,5 kilometara, zatim Prirodnjački centar i parking manastira Blagoveštenje.

On je naglasio da se u Lebanu radi na izgradnji biopostrojenja za preradu otpadnih voda sa botaničkom baštom, park Čukljenik i projekat rekonstrukcije Caričinog grada.

- U Bojniku uređujemo centar i turistički centar Dobre vode. U Medveđi radimo kulturni centar Sijarinska banja, rimsko kupatilo i rekonstrukciju specijalne bolnice Gejzir. U Leskovcu gradimo skladišno distributivni centar za voće i povrće, a u Prokuplju kanalizaciju kroz projekat Čista Srbija, istakao je Vesić.

Dodao je i da se u Kuršumliji gradi vizitorski centar za Đavolju varoš i saobraćajnica dužine 8km, od Kuršumlijske banje do auto-puta.

- Jedan od važnih projekata je put preko Radan planine koji spaja tri banje i Đavolju varoš i Caričin grad u jednu turističku celinu, a meštanima put skraćuje za polovinu. Započeti su radovi na parku Čukljenik u Lebanu, na mostu, trgu i amfiteatru u Bojniku. Na citadeli Hisar u Prokuplju završene su trim staza i letnja pozornica, a uređen je i park i put do brda Hisar u Leskovcu, naveo je Vesić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;