IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Država ulaže 1,4 milijarde RSD u razvoj južne i zapadne Srbije

16.01.2023. | Tanjug

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izjavio je juče da je formirana Komisija za programe integralnog razvoja zapadne i južne Srbije, za koje je Ministarstvo budžetom opredelilo 1,4 milijarde dinara.

Izgradnja mosta

Ilustracija (Foto: Pixabay)

- Formirali smo Komisiju koju vodi moja pomoćnica Tanja Popović. Na teriroriji opštine Čačak izgradićemo stakleni vidikovac na vrhu Kablara koji će biti turistička atrakcija, a uredićemo centar Ovčar Banje. U Lučanima radimo most, a u Kraljevu pešačko-biciklistički most do srednjovekovnog grada Maglič koji se rekonstruiše. Radićemo i kopiju srednjovekovnog sela, rekao je Vesić za Tanjug.

Naveo je da su do sada završeni amfiteatar, trg i park u Ovčar banji, pristanište na jezeru Međuvršje, kao i da je urađena rekonstrukcija železničke stanice Ovčar banja i pristupne saobraćajnice ka vrhu Kablara sa dva parkinga u dužini 1,5 kilometara, zatim Prirodnjački centar i parking manastira Blagoveštenje.

On je naglasio da se u Lebanu radi na izgradnji biopostrojenja za preradu otpadnih voda sa botaničkom baštom, park Čukljenik i projekat rekonstrukcije Caričinog grada.

- U Bojniku uređujemo centar i turistički centar Dobre vode. U Medveđi radimo kulturni centar Sijarinska banja, rimsko kupatilo i rekonstrukciju specijalne bolnice Gejzir. U Leskovcu gradimo skladišno distributivni centar za voće i povrće, a u Prokuplju kanalizaciju kroz projekat Čista Srbija, istakao je Vesić.

Dodao je i da se u Kuršumliji gradi vizitorski centar za Đavolju varoš i saobraćajnica dužine 8km, od Kuršumlijske banje do auto-puta.

- Jedan od važnih projekata je put preko Radan planine koji spaja tri banje i Đavolju varoš i Caričin grad u jednu turističku celinu, a meštanima put skraćuje za polovinu. Započeti su radovi na parku Čukljenik u Lebanu, na mostu, trgu i amfiteatru u Bojniku. Na citadeli Hisar u Prokuplju završene su trim staza i letnja pozornica, a uređen je i park i put do brda Hisar u Leskovcu, naveo je Vesić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;