INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Otvaranje deonice Novi Beograd-Surčin 31. marta, a obilaznice do leta

12.01.2023. | RTS

Prilikom jučerašnjeg obilaska radova na izgradnji deonice Novi Beograd-Surčin, na auto-putu "Miloš Veliki", predsednik Srbije Aleksandra Vučič najavio je da će ta saobraćajnica biti otvorena 31. marta. Naveo je da će obilaznica oko Beograda biti otvorena do leta, kao i da će put Iriški Venac biti završen za 3 godine.

Izgradnja puta

Izgradnja puta - ilustracija (Foto: Pixabay)

Vučić je rekao da su radovi na petlji Surčin 1 skoro završeni, a da će izgradnjom deonice Surčin-Novi Beograd građani dobiti najkraću vezu sa auto-putem "Miloš Veliki" i da će od Beograda do Čačka moći da se stigne za samo sat vremena.

Predsednik je naveo da je od 7,9km deonice Surčin-Novi Beograd završeno 7,4km, jedan most i nadvožnjak. Ostaje još 500 metara koji su povezani sa kružnim tokom.

Poručio je kineskim izvođačima da ubrzaju radove na delu od Pakovraća do Požege, kako bi auto-put do Požege bio gotov do kraja godine, a oni su mu rekli da im je cilj da ta deonica bude završena do kraja 2023. godine, navodi RTS.

Predsednik je najavio je da će do leta, pre velikih gužvi, biti otvorena obilaznica oko Beograda što će omogućiti da se zaštiti grad i vazduh u gradu, a da se istovremeno privuče više saobraćaja uz rasterećenje centra. Istakao je da je obilaznica oko Beograda saobraćajnica od ključnog značaja i da će se posle raditi preko Leštana, Vinče do Pančeva, pa će tek tada moći da se izmesti kamionski saobraćaj iz grada.

- Tako Beograd postaje metropola, naravno uz metro, koji takođe nije tako daleko, to je samo za pet godina, rekao je Vučić.

Naveo je da će za tri godine će biti otvoren put Iriški venac koji spaja Novi Sad sa komunikacijom Beograd-Šid-Zagreb, ali i sa putem Ruma-Šabac i dalje magistralom, brzom saobraćajnicom prema Loznici.

- Iz Novog Sada ćete posle toga imati direktnu vezu i sa auto-putem prema Zagrebu i sa auto-putem prema Nišu, ali i prema Šapcu i Loznici. Time smo skratili mnogo put, time smo očistili od izduvnih gasova Frušku goru pogotovo uz pomoć tunela dužine 3,5 kilometara, istakao je.

Vučić je takođe rekao da će za dva i po meseca biti završen auto-put do ulaska u Kruševac, od Pojata preko Ćićevca, kao i da se gradi Kraljevo-Čačak, a "napadnut" je i deo kod Trstenika.

- To su četiri deonice koje će biti gotove, moraće da bude i Iverak, odnosno Loznica-Valjevo da konačno Valjevci dobiju brzu magistralu. I Ruma-Šabac je od presudnog značaja za ljude u zapadnoj Srbiji, rekao je predsednik.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;