INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Rekonstrukcija tramvajske pruge u Bulevaru kralja Aleksandra bez proširenja ulice

30.12.2022. | eKapija

Tender za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju Bulevara kralja Aleksandra, od Cvetkove pijace do okretnice Ustanička, sa pripadajućom infrastrukturom raspisao je Grad Beograd. U projektnom zadatku jasno se navodi da će pruga biti obnovljena "u postojećoj regulaciji", što znači da gradske vlasti odustaju od mnogo decenija najavljivane - i izuzetno skupe - rekonstrukcije, navodi portal eKapija.

Tramvaj

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Davni plan urbanista bio je da i ovaj deo značajne gradske arterije na osi istok-zapad dobije četiri kolovozne trake, uz tramvajske koloseke u sredini, ali se raseljavanje objekata koje treba ukloniti pokazalo kao prevelik finansijski zalogaj, meren desetinama miliona evra.

U tehničkoj specifikaciji posla koji je procenjen na 48 miliona dinara navedeno je da je u planu rekonstrukcija pruge u Bulevaru kralja Aleksandra od Cvetkove pijace do okretnice Ustanička, odnosno rekonstrukcija tramvajskih okretnica "Smederevski put" i "Ustanička" ukupne dužine 2.000m dvokolosečne pruge.

Rekonstrukcija konstrukcije donjeg i gornjeg stroja tramvajske pruge, kao i kontaktne mreže, potrebna je radi produženja upotrebljivosti i funkcionalnosti, navodi se u dokumentaciji.

Na okretnicama "Smederevski put" i "Ustanička" potrebno je zadržati postojeći program veza, a na stajalištima, odnosno staničnim platoima, treba projektovati postavljanje spoljnih ogledala, nadstrešnica za putnike.

Tender je otvoren do 1. februara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;