INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Rekonstrukcija tramvajske pruge u Bulevaru kralja Aleksandra bez proširenja ulice

30.12.2022. | eKapija

Tender za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju Bulevara kralja Aleksandra, od Cvetkove pijace do okretnice Ustanička, sa pripadajućom infrastrukturom raspisao je Grad Beograd. U projektnom zadatku jasno se navodi da će pruga biti obnovljena "u postojećoj regulaciji", što znači da gradske vlasti odustaju od mnogo decenija najavljivane - i izuzetno skupe - rekonstrukcije, navodi portal eKapija.

Tramvaj

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Davni plan urbanista bio je da i ovaj deo značajne gradske arterije na osi istok-zapad dobije četiri kolovozne trake, uz tramvajske koloseke u sredini, ali se raseljavanje objekata koje treba ukloniti pokazalo kao prevelik finansijski zalogaj, meren desetinama miliona evra.

U tehničkoj specifikaciji posla koji je procenjen na 48 miliona dinara navedeno je da je u planu rekonstrukcija pruge u Bulevaru kralja Aleksandra od Cvetkove pijace do okretnice Ustanička, odnosno rekonstrukcija tramvajskih okretnica "Smederevski put" i "Ustanička" ukupne dužine 2.000m dvokolosečne pruge.

Rekonstrukcija konstrukcije donjeg i gornjeg stroja tramvajske pruge, kao i kontaktne mreže, potrebna je radi produženja upotrebljivosti i funkcionalnosti, navodi se u dokumentaciji.

Na okretnicama "Smederevski put" i "Ustanička" potrebno je zadržati postojeći program veza, a na stajalištima, odnosno staničnim platoima, treba projektovati postavljanje spoljnih ogledala, nadstrešnica za putnike.

Tender je otvoren do 1. februara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;