PRIJAVA-468X60-BANNER

Rekonstrukcija tramvajske pruge u Bulevaru kralja Aleksandra bez proširenja ulice

30.12.2022. | eKapija

Tender za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju Bulevara kralja Aleksandra, od Cvetkove pijace do okretnice Ustanička, sa pripadajućom infrastrukturom raspisao je Grad Beograd. U projektnom zadatku jasno se navodi da će pruga biti obnovljena "u postojećoj regulaciji", što znači da gradske vlasti odustaju od mnogo decenija najavljivane - i izuzetno skupe - rekonstrukcije, navodi portal eKapija.

Tramvaj

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Davni plan urbanista bio je da i ovaj deo značajne gradske arterije na osi istok-zapad dobije četiri kolovozne trake, uz tramvajske koloseke u sredini, ali se raseljavanje objekata koje treba ukloniti pokazalo kao prevelik finansijski zalogaj, meren desetinama miliona evra.

U tehničkoj specifikaciji posla koji je procenjen na 48 miliona dinara navedeno je da je u planu rekonstrukcija pruge u Bulevaru kralja Aleksandra od Cvetkove pijace do okretnice Ustanička, odnosno rekonstrukcija tramvajskih okretnica "Smederevski put" i "Ustanička" ukupne dužine 2.000m dvokolosečne pruge.

Rekonstrukcija konstrukcije donjeg i gornjeg stroja tramvajske pruge, kao i kontaktne mreže, potrebna je radi produženja upotrebljivosti i funkcionalnosti, navodi se u dokumentaciji.

Na okretnicama "Smederevski put" i "Ustanička" potrebno je zadržati postojeći program veza, a na stajalištima, odnosno staničnim platoima, treba projektovati postavljanje spoljnih ogledala, nadstrešnica za putnike.

Tender je otvoren do 1. februara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...

;