IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Sledeće godine počinje izgradnja regionalnih sanitarnih deponija

25.11.2022. | eKapija

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović prilikom susreta sa regionalnim direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan Mateom Kolanđelijem najavila je da će u prvoj polovini 2023. godine početi izgradnja regionalnih sanitarnih deponija i prateće infrastrukture za tretman otpada u Valjevu, Užicu i Pirotu, dok će druga faza obuhvatiti Sombor, Novu Varoš, Sremsku Mitrovicu i Rašku.

Deponija

Deponija (Foto: Pixabay)

- Očekujemo da će regionalni centri za upravljanje čvrstim otpadom u skladu sa najvišim ekološkim standardima doprineti i jačanju svesti o značaju recikliranja, kao i povećanju procenta reciklaže otpada u našoj zemlji, čemu i težimo - istakla je ministarka, navodi se na sajtu Vlade.

Dodala je da će se infrastrukturni projekti u domenu upravljanja otpadom finansirati iz kreditne linije EBRD i Francuske razvojne agencije (AFD).

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo projektom u Kragujevcu, kojim je omogućen kompletan prelazak gradske toplane sa uglja i mazuta na ekološki prihvatljiviji energent, ocenivši da je to jedan od najuspešnijih projekata realizovan u saradnji EBRD, navodi eKapija.

U narednom periodu razmatraće se mogućnosti za unapređenje saradnje i zajedničko učešće u drugim zelenim programima ove finansijske institucije, koji se odnose na klimatske promene i druge oblasti usmerene na očuvanje i zaštitu životne sredine, navodi se u saopštenju Ministarstva zaštite životne sredine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;