INFONET-468X60-BANNER

Pitanja i dileme vezane za sisteme centralnog usisavanja

03.11.2017. | Gradjevinarstvo.rs

Centralni sistem za usisavanje jedan je od najefektnijih uređaja za odstranjivanje štetnih alergena kao što su grinje i njihovi izmeti, razne bakterije i ostale prljavštine. Redovno čišćenje tepisona, tepiha, tapaciranog nameštaja ili zavesa smanjuje prisutnost alergena u domu. Ovaj sistem je u ponudi kompanije Skala garden i sa tim u vezi daju odgovore na najčešća pitanja:

Da li je moguće centralne sisteme za usisavanje ugraditi u već izgrađene objekte?

- Svakako. Tačno je da je uobičajenije i jednostavnije instalirati sistem za centralno usisavanje u objekat u izgradnji ili kod većih adaptacija, nego u već sagrađen, ali isto je tako moguće izvesti ugradnju u već postojeći objekt. U takvom slučaju smanjujemo broj utičnica na minimum, a spojeve postavljamo na mesta koja nisu baš očigledna, i moguće ih je dobro sakriti.

Da li je potrebno da se iselimo zbog razbijanja zidova?

- Ne. Ugradnja sistema za centralno usisavanje je jednostavna. Nema nikakvog preteranog razbijanja po zidovima, vertikalnih proboja kroz vertikalne zidove.

Da li će posle ugradnje sistema za centralno usisavanje kuća biti čistija?

- Da, apsolutno. Enormna usisna snaga centralnog usisivača usisava svaku najtvrđu i najsakriveniju česticu prljavštine i alergene sa vašeg poda, pokućstva i zavesa. Kod centralnog usisnog sustava filtriran vazduh se izbacuje iz objekta, zato je efekat čišćenja 100%. Prljavština ostaje filtrirana u sabirnoj posudi.

Ilustracija

Kako centralni usisivač radi?

- Jednostavno, ubacivanjem, metalom obloženog, kraja savitljivog creva sa ručkom i četkom u utičnicu na zidu usisni uređaj proradi, prenese i odloži prljavštinu i alergene u sabirnu posudu (sanitarnu vreću) glavnog usisnog uređaja, koji je smešten u garaži ili podrumu.

Šta se događa sa prljavštinom?

- Nekoliko puta godišnje vreću ili sabirnik jednostavno ispraznite.

Gde su najčešće ugrađeni uređaji?

- Garaže i podrumi, pomoćne prostorije su najprikladniji i najčešći prostori za ugradnju usisnih sistema.

Koliko je zidnih utičnica u potrebno u prosečno velikom stanu?

- Obično je potrebno, da imamo jednu utičnicu na svakih 30-50 m² podne površine. Normalno je, da što ih više imamo čišćenje je lakše. Sa druge strane što je više utičnica, to je ugradnja skuplja. Kada se odlučite koliko ćete utičnica ugraditi, ne zaboravite tada i na podrum, garažu, spoljnu terasu, dvorište.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;