INFONET-468X60-BANNER

Odlaganje građevinskog otpada samo u Vinči

14.08.2019. | J. D. | Novosti

Divlja deponija na Čukaričkoj padini, kod sportske hale FMP, na kojoj je dnevno i po 150 kamiona istovaralo građevinski šut, konačno će biti zatvorena. Nalog za zatvaranje nadležnoj inspekciji izdao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Pomenuta parcela se nalazi na budućoj trasi metroa, tako da oni koji su ovde istovarivali šut i građevinski otpad nisu samo počinili krivično delo, već su ugrozili izgradnju metroa.

Vesić je dodao i da će Grad fizički da zatvori ulaz na parcelu, kao i da će biti kažnjavani svi oni koji budu istovarali građevinski materijal u ovom delu grada. Nadležni apeluju i da građani treba da znaju da je jedino legalno mesto na kome sme da se odlaže građevinski otpad deponija u Vinči. Odlaganje na bilo kom drugom mestu predstavlja kriminal i krivično delo.

Najavljeno je i da će u narednim danima biti pokrenuta inicijativa za izmenu propisa kako bi jedan od uslova za izdavanje građevinske dozvole bio dokaz o kretanju građevinskog otpada. Upotrebnu dozvolu investitor neće dobiti dok ne dokaže da je sav građevinski otpad predao na zvaničnu deponiju u Vinči.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;