PRIJAVA-468X60-BANNER

Vrši se popis nelegalnih visećih mostova - neki će morati da se ruše, a većini treba sanacija

17.11.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Izvršen je popis nelegalnih visećih mostova od strane građevinskih inspekcija lokalnih samouprava po nalogu koji je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić dao Republičkoj građevinskoj inspekciji. Osim popisa nelegalnih visećih mostova, lokalne inspekcije su utvrđivale u kakvom su stanju ovi objekti, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

Viseći most

Viseći most (Foto: Pixabay)

- Izveštaj je u roku dostavilo 90 lokalnih samouprava, a svoju obavezu nije izvršilo 55. Utvrđeno je da se na teritoriji ovih 90 gradova i opština nalazi 59 visećih mostova od kojih je 8 mostova za rušenje, 41 za sanaciju i 10 ispravnih mostova. Dat je nalog lokalnim samoupravama da postupe po izveštaju, obaveste javnost o stanju nelegalnih visećih mostova i da se preduzmu mere kako bi se obezbedila sigurnost građanki i građana koji ih koriste, naveo je Vesić.

Dodao je da je lokalnim samoupravama koje nisu dostavile izveštaj poslato upozorenje da ga odmah dostave, a da će u ponedeljak objaviti spisak onih lokalnih samouprava koje nisu izvršile popis i pregled nelegalnih visećih mostova na svojoj teritoriji i prema njima će biti sprovedene zakonom predviđene mere.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;