INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kragujevac dobija najmoderniji naučno-istraživački centar

27.10.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Radovi na izgradnji Centra izvrsnosti u Kragujevcu privode se kraju. Tokom leta i jeseni izvedeni su zidarski i molerski radovi, izlivanje košuljica i keramičarski radovi, postavljanje vrata i prozora kao i gipsarski radovi.

Završni radovi na izgradnji Centra izvrsnosti

Završni radovi na izgradnji Centra izvrsnosti (Foto: Inobačka)

U toku je spoljno uređenje sa ozelenjavanjem, radovi na izvođenju saobraćajnica i saobraćajne signalizacije, nabavka, isporuka i montaža pet liftova, hidrotehničke i elektroenergetske instalacije, kao i elektro radovi. Radovi se izvode prema dinamici predviđenoj aneksima ugovora.

U Centru izvrsnosti će nakon završetka izgradnje moći da se obavljaju naučna istraživanja za privredu. U pitanju su istraživanja iz oblasti biomedicinskih nauka, matičnih ćelija, biomedicinskog inženjeringa, informacionih tehnologija i drugih oblasti koje se razvijaju na Univerzitetu u Kragujevcu.

Radovi na električnim instalacijama
 Radovi na električnim instalacijama (Foto: Inobačka)

Ovaj višenamenski objekat sastavljen je od tri bloka, međusobno povezanih lamela, a prostire se na oko 11.500m2. Vrednost radova je oko 10,5 miliona evra, a finansiranje je obezbeđeno od strane Evropske investicione banke, grada Kragujevca i Univerziteta u Kragujevcu.

Zahvaljujući ovom projektu koji izvodi Inobačka d.o.o. Srbija će dobiti jedan od najznačajnijih naučno-istraživačkih centara u oblastima biomedicinskih, biotehničkih i prirodno-matematičkih nauka.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;