IZOLACIJA-468X60-BANNER

Kragujevac dobija najmoderniji naučno-istraživački centar

27.10.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Radovi na izgradnji Centra izvrsnosti u Kragujevcu privode se kraju. Tokom leta i jeseni izvedeni su zidarski i molerski radovi, izlivanje košuljica i keramičarski radovi, postavljanje vrata i prozora kao i gipsarski radovi.

Završni radovi na izgradnji Centra izvrsnosti

Završni radovi na izgradnji Centra izvrsnosti (Foto: Inobačka)

U toku je spoljno uređenje sa ozelenjavanjem, radovi na izvođenju saobraćajnica i saobraćajne signalizacije, nabavka, isporuka i montaža pet liftova, hidrotehničke i elektroenergetske instalacije, kao i elektro radovi. Radovi se izvode prema dinamici predviđenoj aneksima ugovora.

U Centru izvrsnosti će nakon završetka izgradnje moći da se obavljaju naučna istraživanja za privredu. U pitanju su istraživanja iz oblasti biomedicinskih nauka, matičnih ćelija, biomedicinskog inženjeringa, informacionih tehnologija i drugih oblasti koje se razvijaju na Univerzitetu u Kragujevcu.

Radovi na električnim instalacijama
 Radovi na električnim instalacijama (Foto: Inobačka)

Ovaj višenamenski objekat sastavljen je od tri bloka, međusobno povezanih lamela, a prostire se na oko 11.500m2. Vrednost radova je oko 10,5 miliona evra, a finansiranje je obezbeđeno od strane Evropske investicione banke, grada Kragujevca i Univerziteta u Kragujevcu.

Zahvaljujući ovom projektu koji izvodi Inobačka d.o.o. Srbija će dobiti jedan od najznačajnijih naučno-istraživačkih centara u oblastima biomedicinskih, biotehničkih i prirodno-matematičkih nauka.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;