PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Otvoren rekonstruisani put od Novog Pazara do Tutina

11.10.2022. | RTS

Juče je otvoren rekonstruisani put od Novog Pazara do Tutina, dugačak 20,5 kilometara, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića. Predsednik je obišao i rekonstruisani put Pridvorica–Devići kod Ivanjice, u koji je država uložila oko 400 miliona dinara bez PDV-a, prenosi RTS.

Put

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Radove na rekonstrukciji puta od Novog Pazara do Tutina, u vrednosti od 24 miliona evra, izvela je turska firma "Tašjapi". Projekat je finansiran sredstvima koje je država obezbedila iz kredita Turske, uz kamatu od 2,5 odsto.

Predsednik je izjavio da će pokušati da u Novi Pazar dovede velikog investitora, tako što će mu garantovati da će izgraditi auto-put do tog grada, navodi RTS.

Odgovarajući na pitanja novinara nakon ceremonije otvaranja rekonstruisanog puta Novi Pazar – Tutin, Vučić je rekao da je Novi Pazar jedna od četiri lokacije koje već dve godine nudi stranim investitorima, ali da to nije lak posao.

"Rekao sam da ću da se borim i neće to ići lako, zato što svi žele da budu blizu Beograda i Novog Sada zbog komunikacija. Ali je zato važno što imamo aerodrom Lađevci, gradimo puteve, važno je da do Požege izgradimo put, radimo projekat brze saobraćajnice Kraljevo–Pazar, što je za ljude u Novom Pazaru veoma značajno, uz auto-put koji ide ka Boljaru, Crnoj Gori preko Duge poljane", naveo je predsednik Vučić.

On je prethodno obišao i deonicu rekonstruisanog puta od Pazarišta (Stari Ras) do manastira Sopoćani. Radovi na rekonstrukciji tog puta u dužini od 5,5 kilometara trajali su tri meseca.

Ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj izjavio je da su odnosi dve zemlje na istorijskom maksimumu, prenosi RTS. Naglasio je da je projektom rekonstrukcije puta stvoren preduslov za dolazak investitora u ovaj grad.

Predsednik Vučić posetio je Moravički okrug i obišao rekonstruisani put Pridvorica–Devići kod Ivanjice. Put je završen, ostali su zaštita kosina, horizontalna i vertikalna signalizacija, kao i opremanje dela puta.

Vrednost radova na rekonstrukciji puta iznosi 400 miliona dinara bez PDV-a, a izvođač je preduzeće "Putevi Ivanjica".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...

;