IZOLACIJA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Odobreno značajno proširenje Dečje bolnice u Novom Sadu

22.09.2022. | Novosti

Prošle nedelje je novosadska skupština jednoglasno odobrila plan da se u narednom periodu znatno poveća kapacitet Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, odnosno Dečje bolnice u Novom Sadu.

Bolnica

Bolnica - ilustracija (Foto: Pixabay)

Tu značajnu investiciju u zdravstvu, kako je ranije najavljeno, zajednički će finansirati Grad Novi Sad i AP Vojvodina. Planirano je rušenje dela postojećih bolničkih objekata, izgradnja novih, dogradnja ili nadogradnja kao i potpuna rekonstrukcija određenih zgrada, pišu Novosti.

U planu je rušenje zgrade Stomatologije Medicinskog fakulteta da bi na njenom mestu bio izgrađen objekat sa šest do sedam spratova, koji će biti povezan sa Poliklinikom instituta.

Za rušenje su predviđeni i objekti magnetne rezonance i klinika za pedijatriju i rehabilitaciju kao i ograda prema Hajduk Veljkovoj ulici. Na mestu Klinike za rehabilitaciju biće izgrađena šestospratnica, navode Novosti, a zgrada iste spratnosti planirana je i na lokaciji današnje Klinike za pedijatriju.

- Kada bude ostvarena ova investicija, kakva do sada nije postojala od osnivanja naše bolnice, biće povećan kapacitet sa sadašnjih 14.000 na 50.000 kvadratnih metara. To će biti na ponos Novosađana i građana Vojvodine - izjavila je u Skupštini odbornica Borislavka Dragišić, glavna sestra u Dečjoj bolnici koja u toj ustanovi radi pune tri decenije.

Planom je predviđena i izgradnja podrumske garaže na najmanje dve etaže, sa oko 130 parking mesta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...

;