PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Odobreno značajno proširenje Dečje bolnice u Novom Sadu

22.09.2022. | Novosti

Prošle nedelje je novosadska skupština jednoglasno odobrila plan da se u narednom periodu znatno poveća kapacitet Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, odnosno Dečje bolnice u Novom Sadu.

Bolnica

Bolnica - ilustracija (Foto: Pixabay)

Tu značajnu investiciju u zdravstvu, kako je ranije najavljeno, zajednički će finansirati Grad Novi Sad i AP Vojvodina. Planirano je rušenje dela postojećih bolničkih objekata, izgradnja novih, dogradnja ili nadogradnja kao i potpuna rekonstrukcija određenih zgrada, pišu Novosti.

U planu je rušenje zgrade Stomatologije Medicinskog fakulteta da bi na njenom mestu bio izgrađen objekat sa šest do sedam spratova, koji će biti povezan sa Poliklinikom instituta.

Za rušenje su predviđeni i objekti magnetne rezonance i klinika za pedijatriju i rehabilitaciju kao i ograda prema Hajduk Veljkovoj ulici. Na mestu Klinike za rehabilitaciju biće izgrađena šestospratnica, navode Novosti, a zgrada iste spratnosti planirana je i na lokaciji današnje Klinike za pedijatriju.

- Kada bude ostvarena ova investicija, kakva do sada nije postojala od osnivanja naše bolnice, biće povećan kapacitet sa sadašnjih 14.000 na 50.000 kvadratnih metara. To će biti na ponos Novosađana i građana Vojvodine - izjavila je u Skupštini odbornica Borislavka Dragišić, glavna sestra u Dečjoj bolnici koja u toj ustanovi radi pune tri decenije.

Planom je predviđena i izgradnja podrumske garaže na najmanje dve etaže, sa oko 130 parking mesta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Crni Gruja 16.08.2022.
Stagnacija rasta gradnje je prevashodno zbo...

;