INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Počela izgradnja puta Bijeljina-Rača za koji je Srbija izdvojila 100 miliona EUR

15.09.2022. | Beta

U mestu Velika Obarska danas je počela izgradnja deonice auto-puta od Bijeljine do Rače dugačke 20 kilometara. Radovi bi trebalo da budu završeni za dve i po do tri godine.

Izgradnja puta - ilustracija

Izgradnja puta - ilustracija (Foto: Pixabay)

Ova deonica je nastavak auto-puta od Beograda do Sarajeva, koji će biti povezan sa novim mostom na Savi, na granici sa Srbijom i deonicom Kuzmin-Sremska Rača od 18 kilometara u Srbiji.

Svečnosti povodom otvaranja radova, na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, zajedničkog praznika Srbije i Republike Srpske, prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i predsednica RS Željka Cvijanović, prenosi Beta.

Predsednik Vučić izjavio je tom prilikom da u vreme teške ekonomske krize u celom svetu nije malo 100 miliona evra, s koliko novca Srbija finansira izgradnju puta od Bijeljine do Rače, ali da je srećan što se gradi infrastruktura koja povezuje Republiku Srpsku i Srbiju i omogućava dolazak investitora, brže kretanje ljudi i robe.

On je naveo da će deonica puta u Srbiji biti završena za najviše godinu dana, a da je most na Savi već urađen.

Milorad Dodik izrazio je zahvalnost Srbiji na pomoći koju pruža Republici Srpskoj u izgradnji puteva i istakao je da će u narednih četiri do pet godina Banjaluka biti auto-putem povezana sa Beogradom, kao i da se nada da će Republika Srpska uskoro biti deo inicijative "Otvoreni Balkan", prenosi Beta.

Predsednica RS Željka Cvijanović naglasila je da je danas veliki dan za Republiku Srpsku i Srbiju i da je put od Bijeljine do Rače "simbol nacionalnog jedinstva, kruna nikada boljih odnosa Republike Srpkse i Srbije".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;