PRIJAVA-468X60-BANNER

Počela izgradnja puta Bijeljina-Rača za koji je Srbija izdvojila 100 miliona EUR

15.09.2022. | Beta

U mestu Velika Obarska danas je počela izgradnja deonice auto-puta od Bijeljine do Rače dugačke 20 kilometara. Radovi bi trebalo da budu završeni za dve i po do tri godine.

Izgradnja puta - ilustracija

Izgradnja puta - ilustracija (Foto: Pixabay)

Ova deonica je nastavak auto-puta od Beograda do Sarajeva, koji će biti povezan sa novim mostom na Savi, na granici sa Srbijom i deonicom Kuzmin-Sremska Rača od 18 kilometara u Srbiji.

Svečnosti povodom otvaranja radova, na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, zajedničkog praznika Srbije i Republike Srpske, prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i predsednica RS Željka Cvijanović, prenosi Beta.

Predsednik Vučić izjavio je tom prilikom da u vreme teške ekonomske krize u celom svetu nije malo 100 miliona evra, s koliko novca Srbija finansira izgradnju puta od Bijeljine do Rače, ali da je srećan što se gradi infrastruktura koja povezuje Republiku Srpsku i Srbiju i omogućava dolazak investitora, brže kretanje ljudi i robe.

On je naveo da će deonica puta u Srbiji biti završena za najviše godinu dana, a da je most na Savi već urađen.

Milorad Dodik izrazio je zahvalnost Srbiji na pomoći koju pruža Republici Srpskoj u izgradnji puteva i istakao je da će u narednih četiri do pet godina Banjaluka biti auto-putem povezana sa Beogradom, kao i da se nada da će Republika Srpska uskoro biti deo inicijative "Otvoreni Balkan", prenosi Beta.

Predsednica RS Željka Cvijanović naglasila je da je danas veliki dan za Republiku Srpsku i Srbiju i da je put od Bijeljine do Rače "simbol nacionalnog jedinstva, kruna nikada boljih odnosa Republike Srpkse i Srbije".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...

;