IZOLACIJA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Otvaranje auto-puta Ruma-Šabac sledeće jeseni

13.09.2022. | eKapija

Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, obišao je juče radove na petlji "Hrtkovci" zajedno sa gradonačelnikom Šapca Aleksandrom Pajićem i direktorom Koridora Srbije Aleksandrom Antićem. Tom prilikom Momirović je izjavio da je cilj da sledećeg septembra bude otvoren deo auto-puta koji će spojiti Rumu i Šabac, kao i most na Savi.

Izgradnja auto-puta

Izgradnja auto-puta (Foto: Pixabay)

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić istakao je da se svi radovi odvijaju planiranom dinamikom zahvaljujući dobroj saradnji svih učesnika ovog projekta, a trenutno je na čitavoj trasi auto-puta i brze saobraćajnice Ruma–Šabac–Loznica angažovano 460 radnika, sa 350 jedinica mehanizacije, dok se najintenzivnije aktivnosti izvode na deonici auto-puta Ruma–Šabac, prenosi portal eKapija.

Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca, izjavio je da će izgradnjom ove moderne saobraćajnice biti ispunjen višedecenijski san građana Šapca da se povežu sa Beogradom i Novim Sadom i budu čvorište zapadne Srbije kada je reč o putnoj infrastrukturi.

Ukupna dužina deonice je 78 kilometara, od čega je auto-put Ruma–Šabac dužine 22,08 kilometara, a dužina deonice Šabac–Loznica, koja će biti izgrađena u profilu brze saobraćajnice, iznosi 55 kilometara, piše eKapija.

Ugovorena cena radova je 467,5 miliona evra, a komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na auto-putu Ruma–Šabac i brzoj saobraćajnici Šabac–Loznica zaključen je sa azerbejdžanskom kompanijom Azvirt.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;