PRIJAVA-468X60-BANNER

Otvaranje auto-puta Ruma-Šabac sledeće jeseni

13.09.2022. | eKapija

Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, obišao je juče radove na petlji "Hrtkovci" zajedno sa gradonačelnikom Šapca Aleksandrom Pajićem i direktorom Koridora Srbije Aleksandrom Antićem. Tom prilikom Momirović je izjavio da je cilj da sledećeg septembra bude otvoren deo auto-puta koji će spojiti Rumu i Šabac, kao i most na Savi.

Izgradnja auto-puta

Izgradnja auto-puta (Foto: Pixabay)

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić istakao je da se svi radovi odvijaju planiranom dinamikom zahvaljujući dobroj saradnji svih učesnika ovog projekta, a trenutno je na čitavoj trasi auto-puta i brze saobraćajnice Ruma–Šabac–Loznica angažovano 460 radnika, sa 350 jedinica mehanizacije, dok se najintenzivnije aktivnosti izvode na deonici auto-puta Ruma–Šabac, prenosi portal eKapija.

Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca, izjavio je da će izgradnjom ove moderne saobraćajnice biti ispunjen višedecenijski san građana Šapca da se povežu sa Beogradom i Novim Sadom i budu čvorište zapadne Srbije kada je reč o putnoj infrastrukturi.

Ukupna dužina deonice je 78 kilometara, od čega je auto-put Ruma–Šabac dužine 22,08 kilometara, a dužina deonice Šabac–Loznica, koja će biti izgrađena u profilu brze saobraćajnice, iznosi 55 kilometara, piše eKapija.

Ugovorena cena radova je 467,5 miliona evra, a komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na auto-putu Ruma–Šabac i brzoj saobraćajnici Šabac–Loznica zaključen je sa azerbejdžanskom kompanijom Azvirt.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...

;